Benskinnen Nr. 1 1994

Udvalgte historier fra benskinnen nr. 1 1994

Indledning.

Portrætsiderne.

Nyt fra klubhusudvalget!

Vi har hørt at -

Gerner på spil

Sølv-løverne

"Småtterne"  

Bambi på Glatis i Sverige.....

Skrab til selvskrab.

 

Forsiden er tegne af Vibeke Lythjohan også kaldet Vivs

___________________________________________________________________________________________________

Indledning

Så er Benskinnen atter på banen med sit første nummer i 1994. Vi har i bladudvalget diskuteret, hvordan navnet på vores blad er opstået. Vi har hørt en tåget historie om, at ideen til navnet opstod i forbindelse med en kamp, hvor klubbladet blev brugt som benskinner af nogle spillere som havde glemt deres egne skinner. Vi har ikke kunnet få bekræftet historien, men er der blandt læserne nogle, som kender den rigtige historie, er vi fra bladudvalget meget interesseret i at få historien.

___________________________________________________________________________________________________

PORTRÆTSIDERNE

Da vi har skiftet bestyrelsen ud, vil vi i de kommende numre bringe et billede og en beskrivelse af vores bestyrelsesmedlemmer. I dette nummer starter vi med formanden og kasseren. Da vi ikke har kunne vride et billede ud af dem, har vi selv tegnet dem

 

Formanden

NAVN: Winnie Heisel

ALDER: 21 år

Er aktiv i dame-senior-afdelingen og er desuden kontaktperson til teknisk-og kulturelforvaltning samt Bjergmarkskolen. Winnie blev spurgt af bl.a. andre damespillere, om hun var interesseret i at stille op til bestyrelsen, og det indvilligede hun så i.

Da bestyrelsen skulle konstituere sig selv, var formandsposten helt ledigt, så den fik Winnie uden større kamp.

  Begyndelsen har været præget af de mange opgaver, som man både skal holde styr på og også holde adskilt. Den lille skræk for, at man glemmer et eller andet, er heller ikke ukendt.

  Winnie synes, trods problemerne, at man bliver grebet af arbejdet, som iøvrigt skal gøres, som formanden siger, hvis klubben skal bestå.

Netop det, at klubben skal eksistere for begge køn også i fremtiden, er noget Winnie vil arbejde for. Flere tilbud til de helt unge(og midler hertil!) står også på ønskesedlen, da Winnie mener, at det er vigtigt med forsat tilgang fra de yngste. Endelig er det selvfølgelig en drøm at få et klubhus/lokale, og der arbejdes allerede godt på det.

SLOGAN: "Munkholm for alle"

___________________________________________________________________________________________________

KASSEREN

NAVN: Niels-Erik Jensen

ALDER: 36 år

Er aktiv i oldboys-afdelingen og kontaktperson til denne. Niels-Erik stillede op til den ekstraordinære generalforsamling efter let pres fra gamle bestyrelsesmedlemmer, der, lige som Niels-Erik selv, syntes, at en truende opløsning af herre-afdelingen burde undgås, ved at nye kræfter tog fat.

Kassererjobbet passer Niels-Erik meget godt, men der er selvfølgelig meget at sætte sig ind i.                  Der er mange nye i bestyrelsen, hvilket, efter Niels-Erik's mening, betyder at der bruges en del tid på overhovedet at fordele(og holde styr på) opgaverne. Der er foreløbig ikke så meget overskud til helt nye initiativer fra bestyrelsen selv. Her må menige klubmedlemmer selv tage fat også.

  Niels-Erik synes, at det ville være synd, hvis klubben ikke også fandtes i fremtiden, men tror, at det så kan blive nødvendigt med en tilgang også af unge spillere i herre-afdelingen. En ekstra indsats på dette område må selvfølgelig ikke gå ud over et velfungerende arbejde i de andre afdelinger.

SLOGAN: "Hvem der bare havde en sekretær"

                  (Det slogan har N.E. ikke selv fundet på, men det er da meget godt)

 

___________________________________________________________________________________________________

NYT FRA KLUBHUSUDVALGET!

Klubhusudvalget (se under udvalg) har afholdt flere møder. Vi har drøftet flere ideer, bl.a. klubhus ved bjergmarken i samarbejde med andre klubber f.eks. volleyklubben, basketklubben og løbe-og motionsklubben. Volleyklubben får imidlertid lokale på kasernen, hvor der anlægges en fodboldbane, hvor vi så til gengæld barsler med en ide om at oprette Beach Volleybane ved bjergmarken, hvor volleyklubben spiller deres kampe for derved at få et klubhus.  

Det hele er forløbig endt med, at Niels Bo har tilbudt os et lokale på byens nye vandrehjem på Alhgade 1(overfor Isefjorden). Her er det meningen, vi skal have et lokale fra starten af maj, hver onsdag, fra kl. ca. 18.00-22.00. Her kan alle klubbens medlemmer mødes. Onsdag er valgt, da klubbens 7- mands-damehold spiller denne dag, ligeså vel som Oldboysholdene er i aktivitet denne dag. Tanken er, at alle klubbens hold skal kunne mødes der, inden og efter både ude- og hjemmekampe.

    På stedet er der utallige muligheder. Vi kan evt. arrangere børnepasning der, da det er et familiested, således at alle der hidtil har været forhindret i at spille p.g.a børnepasning hjemme, bliver hjulpet med dette. Vi har en turnusordning i tankerne, hvor der allerede nu har været interesse fra klubforældre.

    Stedet er stort og indeholder bl.a. cafeteria, til meget rimelige priser. Således behøver vi ikke at stå for salg selv. Vi kan benytte hele huset - men får et fast lokale i kælderen.  Vi kan også afholde alle vores bestyrelses -, udvalgs- og holdmøder der, og ikke mindst afslutningsfester.

    Vi tager første sæson som et forsøg og ser om klubbens medlemmer vil bruge stedet. Ud fra fremmøde vil vi vurdere om klubben har interesse i et klublokale eller vi skal droppe det igen.

Der vil dog forsat arbejdes på at få et selvstændigt klubhus i nærheden af vores hjemmebane.  

Klubhusudvalget v. Jan Labusz

 

___________________________________________________________________________________________________

VI HAR HØRT AT -

-  Inge er godt igang med at starte sin egen klub i form af et personlig hold af  egen avl!

 -  Posten er set synge i kor med Reiners Big Band.

 -  Old Boysafdelingen startede sæsonen med at planlægge deres  afslutningsfest.

 -  Leo og Lenette er blevet forældre til Line den 18-12-93.   Tillykke med det.

 - en kreds af Munkholms ældre spillere har spillet ishockey i flere år.  Hvem der er bedst? De hurtige Labusz med John Friis som en farlig outsider (rangliste kan rekvirers.)

-  Flemming Romo har optaget en fremragende video fra Munkholms 15 års jubiluæmsfest med udmærket underlægningsmusik fra Birthe Kjær, Klaus & Servants til Bay City Rollers. Postens jubilæumssang blev  udkonkurreret.

 -  Vivs er fast bager til BU-møderne.

 - Henrik Brandrup slog Leo med 2-1. Fik sammen med Dorthe tvillinger, to drenge i januar. Tillykke.

 - Dann Petersen, gammel ny kending i klubben er begyndt at træne til Tour de France på sit "nye" røde lyn. Øver overalt - selv på fortove i lygtetændingstiden og uden lys.

 -  Inge går ind for at Munkholm skal føde sig selv med spillere, ligesom de større klubber -men behøver du at tage det så bogstaveligt.

 - Kim endnu ikke har besluttet om han i år spiller senior i Tuse Næs og Old Boys i Munkholm, senior og Old Boys i Munkholm, eller senior i Munkholm oh Old Boys i Tuse Næs. Vi venter spændt på svar

-  Henning Hansen har fået en datter til jul sammen med Jette. Tillykke  med det!

-  Jens Vom, Munkholms internationale træner kommer tilbage til Holbæk  14 marts.

 -  Munkholms komponist, Post, har skrevet endnu et vers til sin  jubilæumssang. Båndet kan høres hos Jan og teksten bestilles via  benskinnen.

 -  Flemming (keeper) og Heidi er blevet forældre til en datter d. 6 marts. Tillykke med det! Som de dog formere sig de Old Boys.

 -  Flemming sad 1/2 time på sygehuset med sin datter og ventede på Heidi, der var til undersøgelse, troede han. Heidi kom pludselig kørende ind med vugge i ventestuen og deres eget barn, hvorefter Flemming fik  røde øre og skyndsomt afleverede lånebarnet.

 -  Michael Hansen har startet murerfirma. Tilbud gives.

-  Benny og Mette har fået en dreng i december. Tillykke med det!

-  Buller i det lille hjem står for 95 % af det huslige arbejde. Mon Bente er enig?

 -  flere Munkholmere har brugt tiden på andet end fodbold for ca. 9 mdr.  siden. Måske burde vi droppe indendørstiden?

 -  Asger blev 40 år den 6. marts. Tillykke med det.

 -  Flemming Keeper har fået telefon! Nummeret er 53436729.

 -  Hans Juncker vil være suveræn topscorer i år - vil skyde på alt.

 - Susanne vil prøve at nå det næste BU-møde.

___________________________________________________________________________________________________

Gerner på spil

Gerner havde fået træningstiderne og var parat den første træningsdag.

Der var forår i luften, denne tirsdag aften, hvor Gerner stod uden for omklædningsrummet ved Bjergmarkshallen!!! Intet skete! 4 smøger og en halv time senere, stadig tomt og øde!

            I slutningen af Marts skete der dog noget. Gerner var som sædvanlig, mødt op uden for omklædningsrummet, da brødrene Kenneth og Thomas Flæns drejede om hjørnet. Offside-Hans kom kørende på en punkteret minicykel og lige pludselig var der et virvar af herre- og damespillere.

En bold, 2 mål og så var træningen i gang. Brødrene Flæns var på det modsatte hold, hvilket tydeligt kunne ses på Gerners krop, som snart lignede moderne kunst. Helt galt blev det, da Gerner skulle hente bolden ovre på damernes bane, hvor han stødte frontalt sammen med en frøken Thøgersen. Så kravlede Gerner, hårdt såret, ned i omklædningsrummet hvor han blev sat på hold til næste søndag.

             Gerner mødte op søndag, for at spille kamp for serie 6. Tyve minutter inde i kampen var de næsten fuldtallige og kampen blev tabt 11-1. Nederlaget udløste en del rituelle handlinger! Målmanden løb hen til dommeren, trak bukserne ned og fremviste sin nougat-stjerne. En stor kleppert af en forsvarsspiller, udgød en pizza-lignende genstand omme bag en busk.

Gerner var stolt, da han cyklede hjemad. Holdet havde vist ham den store tillid, at give ham trøjerne med hjem til vask!          Fortsættes.....

___________________________________________________________________________________________________

Sølv-løverne

 

Det blev til to søvlmedaljer til pigerne under indendørsturneringen. de var suverænt kørende gennem hele turneringen og blev kun besejret i tre kampe, to af dem mod Gørlev som blev vinder af puljen og nr. 2 ved LM.

   Men, men - pigerne kvalificerede sig til SM og blev en flot toer, dog efter nogle nervepirrende kampe, hvor afgørelsen var i de sidste 30 sekunder, så træneren havde SVED på panden.

   I finalen tabte de med et enkelt mål, men det skal så siges, at det ikke var deres dag den dag.

   Den anden medalje kom i hus, da de blev toer i amtet, så det har virkelig kørt for dem i år. GODT GÅET TØSER!

___________________________________________________________________________________________________

"SMÅTTERNE"

 For de yngste piger har der ikke været nogen tunering. Vi har til gengæld været til nogle stævner rundt omkring i amtet, men desværre har mange af dem vi har mødt været enormt store, så vi har fået lidt store nederlag, men pyt, pigerne har en flot kampgejst 

Det flotteste resultat blev opnået ved et stævne i Asnæs, hvor pigerne nåede semifinalen, men tabte den. Det var virkelig en fornøjelse at se dem spille, de lærte meget den dag.

   En stor ros skal også lyde til dem, vi kommer igen næste år og banker de "store".

 En stor TAK skal også lyde til Pia Flott som har trænet pigerne og været med til stævner.

Anton

___________________________________________________________________________________________________

Bambi på Glatis i Sverige.....

Igen i år arrangerede dameholdet en træningslejr til det svenske land. Formålet var at komme i form samt at spille en masse fodbold, men p.gr.a. vejret måtte vi finde på noget andet aktivt, så vi valgte at vove os ud på de enorme bakker blandt hundredvis af grantræer for at stå på ski, og det var en stor oplevelse for mange! Nogle var geniale på ski, nogle kunne det rimeligt og så var der nybegynderne og dem var der mange af. 

Det var en blandet flok, og der blev grinet mange gange. Vi ankom til Sverige fredag aften og der blev råhygget og snakket. Lørdag skulle så være den store dag, men ak. Efter at have stået i kø 1½ time, fik vi at vide at der ikke var flere skistøvler, så vi vendte atter tilbage til hytten og slappede af. Lørdag aften tog vi turen til bakkerne igen, og der blev løbet på ski, nogle prøvede ihvertfald på det. Da kl. var 23.30 drog vi tilbage, og ALLE sov godt den nat. 

Søndag morgen var vi på den igen, og her ser vi et udsnit af flokken, friske og udhvilet. Ingen var sprunget fra, heller ikke Gitte og Anton. Men, men, men, den kære lift, uha hvor vi grinede. Og så er den historie ikke længere. Det var en herlig weekend, og den kan kun anbefales til andre i klubben, man kan også blive udmattet på ski.                      ANTON

Camilla Runchel , Søren Jaksland, Søren Olsen, Johnny Nexelø, og Susanne Thøgersen

___________________________________________________________________________________________________

SKRAB TIL SELVSKRAB.

 Det er ikke kun på grønsværen, at Munkholm er vinder.

            I slutningen af 1993 har Munkholm solgt skrabespil (initiativ fra Radio Holbæk og HIU) og ingen var altså bedre til det, end Munkholm. Alt i alt indbragte det klubben ca.

6500 kr, hvoraf 1. præmien udgjorde 2778 kr.

Flot klaret af "Ena's tropper".