Benskinnen Nr. 1 1996

Udvalgte historier fra benskinnen nr. 1 1996

Siden sidst.

Nytårsstævnet 1996.

Damesæsonen 1995.

Damejunior i det fynske.

Formandsberetning 1995.

Målaktieudvalget.

Nyt fra bestyrelsen.

Munkholms slagsang!

Forsiden er tegne af Vibeke Lythjohan også kaldet Vivs
___________________________________________________________________________________________________

Siden sidst.

Du sidder med det 1. nummer af Benskinnen 1996. I den forløbne tid har klubben fået ny bestyrelse, ny formand og ny kasserer. Formanden er dog en gammel kending i andre sammenhænge i klubben. Vores alle sammen Thøger har trådt til, og giver den som formand de næste par år. Vores nye kasserer er Camilla Runchel, som tidligere har gjort et stort stykke arbejde i dameafdelingen, men havde lyst til at udvide sit arbejde til gavn for hele klubben. Hun er i øjeblikket ved at revidere medlemslisterne. Vi vil opfordre alle jer medlemmer til at hjælpe vores nye kasserer. Det kan du gøre ved at oplyse til hende, hvis du har fået ny adresse, eller tlf. nr. Du kan hjælpe både klubben og hende, ved at betale kontingent til tiden, og ved at betale den kontingent du "glemte" i efteråret.

Derudover vil vi fra redaktionen, ønske alle medlemmer et godt nytår og et godt fodboldår til alle.

BLADUDVALGET

 

___________________________________________________________________________________________________

Nytårsstævnet 1996.

Munkholm var for første gang i mange år vært for et indendørsarrangement.

Det var støtteudvalget der stod for arrangementet. Støtteforeningens formål er at skaffe penge til klubben, samt at lave sociale arrangementer for klubben. Klubber i Holbæk og omegn fik sidst i november et brev fra støtteudvalget, hvor de inviterede hold til stævnet, som skulle foregå i Bjergmarkshallen lørdag d. 6 januar 1996.

Der blev tilmeldt hold fra småpiger til oldboys. Stævnet startede kl. 10.00 og varede hele dagen til kl. ca. 19.00.

Følgende vinder stod tilbage da dagen var omme: Fra småpigerne vandt Munkholm2. I pigerækken snuppede Vipperød 1. pladsen. Jyderup satte sig på 1. pladsen i Damejuniorrækken. Taskepigerne som er et damesenior- hold fra Munkholm, bankede Vipperød så sikkert som 5-0 i finalen. Som rosinen i pølseenden afsluttede Tuses gamle drenge med at vinde herre finalen.

Fra støtteudvalget og deltagende medlemmer, var vi ret enige om, at det havde været en råhyggelig dag. Det var virkeligt lækkert at se spillere fra de helt små rækker i klubben til superoldboyser i det samme stævne.

Især da vores klub, normalt kan være splittet i forskellige afdelinger. Som aktiv spiller, vil jeg håbe, at den form for stævner i fremtiden vil blive bakket ligeså godt op som det var tilfældet d. 6 januar.

Desværre var succes ikke lige så stor på økonomisiden. Stævnet sluttede med et underskud på 1500 kr. Vi må håbe at stævnet var det værd.

Fra støtteudvalget skal der lyde en tak til til John Friis som fik os ind og ud af hallen, til Gitte, Jesper og Henning som dømte de 3 første rækker, til A.C. Søren O. Ørnen og....som hjalp ved dommerbordet og tak til alle der gjorde det muligt.

Derudover skal der lyde en tak til vore mange GAVESPONSORER :

Bildillen - Boston - Eiland - Rolsted Cykler - Opel - Wulff Boghandel - HK - Aktiv Sport-Papirgården-Noa Noa- Jysk Sengetøjslager - Fiat - Den danske Bank - Deres - Unibank - Alm. Brand - Boutique pour elle - Hafnia Rejser - Lady & Sir - Salon Desiree - Silvan - Tryg forsikring - Studie 82 - og Taskepigen.

Støtteudvalget bestod af:

Anton, Ena, Johnny, Peps, Søren Dall, Bjørn, Winie og hendes nye forlovede Ulrik.

MVH Søren O og Bjørn Hundevad

___________________________________________________________________________________________________

Damesæsonen 1995.

Damesæsonen sluttede af med at disse 4 (unge) damespillere blev honoreret for deres indsats gennem året af de mandlige trænere + hjælpe- trænere. Det var også sæsonen hvor Munkholms damer for første gang stillede med to 11-mands og et 7 mands hold og når man tænker på hvad enkelte andre klubber er ude for af problemer i en sådan situation, så synes jeg at vi slap fint igennem sæsonen.

Det var fornøjeligt at se hvor stor opbakningen var til at overvære de andre damehold, end lige det man selv spillede på. Ellers viste sæsonen også, at der i høj grad er noget at bygge på for begge hold i de kommende år. Hvem ved om vores Sj.s. kan nå at rykke op, inden Vipperød måske rykker ud af sjællandserien. Og måske vil serie 2 allerede til i år snakke med om oprykning til serie 1.

Til sidst en lidt usikker betragtning hvor min enorme høflighed har gjort, at jeg må foretage nogle yderst objektive skøn. Jeg ved dog at flere af spillerene fyldte 18 år i løbet af sæsonen, andre var stadig juniorer. Mange er, så vidt jeg kan bedømme ikke over 22, Et par stykker fyldte 30, enkelte er vist midt i 30'erne, og endelig er det vel kun Susanne Klein der er rundet de 40 vil jeg skønne.

Ved samme lejlighed, vil jeg gerne sige Klein tak for alle de "små grå" jeg "fik" til afslutningsfesten. Så mange genstande som jeg måtte høvle i mig den aften, kan man ikke have tabt uden at ville tabe dem med vilje. Med troen på at I får mange gode og sjove sæsoner fremover, siger jeg hermed tak for den forgangne.

På trænernes vegne

Henning

På næste side er der er har vi de fire damespiller der blev kåret efter 1995 sæssonen.

Fra venstre er det Anja Johansen som blev kåret til årets damespiller. Derefter er det Pia Winther, som blev kåret til årets serie 2 spiller. Ved siden af hende er det Pernille Petersen, som blev kåret til årest Sjællandsseriespiller, og til sidst er det Karina Schultz, der blev kåret som årets træningsnarkoman.

___________________________________________________________________________________________________

Damejunior i det fynske.

Ligesom Munkholms damesenior, kan Munkholms damejunior nu også gøre sig bemærket i avisen. Det skete da vi vendte hjem fra de fynske, med en flot fjer i hatten.

Vi tog af sted fredag d. 17/11-95 og kom hjem igen søndag d. 19/11-95.

Det dårlige vejr fredag d. 17/11-95, skabte os nogle problemer. Vi måtte hurtig arrangere en tog tur til Korsør i stedet for en bil tur.

Men trods de "mange" problemer, havde vi dog en fordel. Vi var så heldige at vi sejlede sammen med Brøndbys superliga hold som samme aften skulle møde OB på Odense stadion (Vi så kampen, 0-3 til Brøndby)

Vi skulle spille vores første kamp lørdag aften kl. 22.00, så der var masser af tid til at slappe af, spille kort, gå en tur i byen og lade op på.

Inden vi gik på banen til den første kamp, havde vi sat os et mål, som var: Gør det bedre end sidste år. Man kunne virkelig mærke, at alle var opsatte på, at gøre vores mål til virkelighed. Alle sammen var koncentreret og meget tændte!

Vi gik videre fra puljen som toer, med to sejre, et nederlag og så spillede vi en kamp, som ikke gjaldt noget. Efter et dejligt varmt bad og en fortjent sodavand skulle vi med bussen hjem på skolen hvor vi boede. Men hov... hvor blev bussen af?

Vente tiden var lang og vejret var koldt, og selvom, at Vanløse damejunior spillere ikke var gået videre fra puljen (vi havde jo slået dem) ja så fejlede humøret ikke noget. De stod og sang den ene sang, efter den anden. Om det lød godt? Ja det kan jo diskuteres. Men det lød godt, da vores tre HB&I ledere (Finn Sune Jensen, Lars Nordskov g Jesper Larsen) begyndte at synge (Se sangen på bagerste side.) Det lød helt godt, og pludselig blev der helt stille.

Ja selv pigerne fra Vanløse var mundlamme. Bussen kom først, da 4 af vores spillere var taget hjem i en taxi (efter 2-3 timer) så vi kom først hjem kl. 1.30.

Vi skulle allerede spille kl. 8.00 søndag morgen så vi måtte op kl. 6.00, for at få pakket alle vores ting inden bussen kørte kl. 7.00. Vi var delt op i 2 semifinalepuljer, hvor de 2 bedste fra hver pulje, gik videre til en semifinale.

Trods et nederlag i sidste kamp, var vi heldige og gik videre til semifinalen, hvor vi skulle møde Tårnby. Semifinalen blev vores bedste kamp. Vi spillede flot og vi havde endelig fået godt styr på vores forsvar. Vi vandt kampen med 2-0. Rikke Jørgensen og Marianne Larsen stod for målene.

Pludselig stod vi overrasket i finalen. Her skulle vi møde værten fra B1913, og selvom at vi havde de fleste tilskuer imod os, kørte vi alligevel rutineret sejren hjem. Vi vandt 3-2. Rikke Jørgensen spillede en flot kamp. Randi Klein stod for 2 af målene, hvor Marianne Larsen stod for det sidste. (Sidstnævnte blev kåret til finalens bedste fighter).

Til næste år ser vi frem til, at flere hold fra klubben tager med. Det er dejligt når man har noget opbakning. Set i bakspejlet var det en rigtig god tur. Vi fik lært nogle nye sange og Munkholm har fået en ny slagsang. Med hensyn til vores turnering i indendørssæsonen, satser vi stærkt på at nå LM, som finder sted i Kalundborg hallerne fredag d. 9 - søndag d. 11/2 1996.

Vi har lige en PS: Natten mellem fredag og lørdag blev en kold fornemmelse for os alle ikke mindst for Brian som havde sin sovepose i Finn Sunes bil i Holbæk "GODT GÅET BRIAN" Men lidt overrasket blev vi alle fredag eftermiddag, da Brian ikke havde sovet over sig. Han var der s.. til tiden. Var det fordi at han var blevet hentet af Finn Sune?

Marianne Larsen

___________________________________________________________________________________________________

Formandsberetning 1995.

Endnu et år har jeg, så måtte bakse med årsberetningen. Da jeg blev formand havde jeg ikke forestillet mig, at den skulle skrives 2 år i træk af mig. Men det kan da være jeg slipper i år. Jeg håber på at rigtig mange vil stille op til valg i år, så det ikke bliver lige så svært, som de 2 foregående år, at få udfyldt pladserne.

Året startede som sædvanligt med fastsættelse af kontingent, dette blev hævet med 50 kr. pr. halvår for aktive, og 25 kr. halvårligt for passive. Dette skyldes at klubhusudvalget skulle have noget startkapital, som de kunne bruge i forbindelse med udvikling af projekter omkring et klubhus. Bl.a.. har de haft en del udgifter til kørsel, og udlæg af forskel art.

På nuværende tidspunkt er der dog ikke noget, som kaldes klubhusudvalget, da dette er lagt ind under Støttekomiteen, som jo er opstået i løbet af året. Dette tiltag blev godkendt af bestyrelsen i marts måned.

Støttekomiteen som vi sikkert alle kender igennem deres aktiviteter, har bla. afviklet bankospil, hvor kun en person vandt det hele. Munkholmfest, som sommerstævne/grillfest, salg af lodsedler for superchancen og mange andre ting. Men alt dette vil Bjørn fortælle mere om senere. Hermed skal der lyde en stor tak til hele støttekomiteen for deres arbejde for klubben.

Håber dette initiativ vil fortsætte mange år endnu.

Bladudvalget har igen i år haft travlt, og lavet 4 flotte blade. Dette er en dejlig og god kommunikation til medlemmerne i klubben. Det er dejligt at se det engagement bladudvalgsmedlemmerne har. Tak for nogle gode blade med alsidig underholdning.

Nu da vi er i gang med, at takke de forskellige udvalg skal der samtidig lyde en stor tak til nogle enkelte personer. Først en stor tak til Søren træsko for hans frivillige arbejde i klubben. Altid har man kunnet se Søren til damernes træningsaftner og kampe, han henter og bringer spillerne og er altid hjælpsom. Samtidig har han gjort et stort stykke arbejde for, at skaffe sponsorer til alle klubbens hold. Bla. ved jeg, at han brugte det meste af sin sommerferie på det.

Samtidig vil jeg takke Camilla for hendes frivillige arbejde i klubben. Tak fordi du har stået for indkøb af bolde, træningsudstyr, lægetasker osv. til alle holdene. Det har været en stor hjælp for bestyrelsen.

I bestyrelsen har der været stor travlhed med en masse møder af alle slags. Det har været travlt, men det har da gået godt.

I løbet af året har vi bla. arbejdet med, at starte et drengehold op. Dette løb dog ud i vasken, da der var for få tilmeldte. Samtidig er der et andet problem vi skal tænke på ved opstart af nye hold, og det er, at der efterhånden ikke er tid og plads tilbage på vores bane.

Derudover er banen også dårlig, og bliver ikke vedligeholdt som vi kunne ønske os. Måske skulle vi snart til, at kigge os om efter andre forhold !!!

Resultater.

Vores serie 5 hold sluttede i år i bunden af serien som 3 sidst fat mod drenge og gå til den med krum hals.

Herrernes andet hold, i serie 6 sluttede også i bunden af serien med en placering som andensidst. Vi håber stadig at kunne skaffe en træner til herrerne. Hvis nogle har interesse, eller kender nogen der har, hører bestyrelsen meget gerne fra jer.

Old boys herrerne spillede i Odsherredturneringen, hvor Midtkredsen sluttede som det bedste hold med en placeringen som nr. 3 i deres kreds. Veteran old boys sluttede på en placering som nr. 5 i deres kreds, og sydkredsen endte i bunden af deres række.

Det er synd, at vi andre i klubben ikke ser jer så tit da i er blevet "henvist" til andre baner pga. pladsmangel. Håber der en dag bliver lavet om på dette.

Småpigerne vandt i deres kreds og gik videre til amtsmesterskabet, hvor de blev nr. 2. Ved SM blev de en flot nr. 3, smadder flot klaret.

Pigerne endte som nr. 3 i deres kreds, og gik dermed lige glip af amtsme- sterskabet.

For damejuniornes vedkommende vandt de deres kreds, og gik som småpigerne videre hvor de endte på de samme placeringer. Med 2. plads ved amtsmesterskabet og 3. plads ved SM, godt gået og bliv ved med det.

Damernes 7-mandshold spillede en formidabel sæson, da de blev nr. 2 ved amtsmesterskabet og vandt sjællandsmesterskabet, meget flot piger.

Damernes serie 2 hold startede i denne serie, men røg i efteråret ned i serie 3, da kun nr. 1 og 2 fra kredsene blev i serie 2. I efterårs sæsonen gik det strålende for serie 3 holdet. Førte suverænt serien indtil Møn kom på banen. Den sidste afgørende kamp mod Møn tabtes, og vi endte som en værdig nr. 2.

Damesjællandsserien gik meget godt i forårssæsonen vandt mange kampe og spillede godt sammen. Men i efteråret gik det lidt i stå, og en del uafgjorte kampe. Men endte flot i serien med en placering som nr. 7. Flot når det er første år i sjællandsserien.

Til sidst en tak til alle udvalg, støttekomiteen, trænere, holdledere, frivillige i klubben og bestyrelsen for godt samarbejde i det forløbne år.

Samtidig tillykke til alle holdene med de flotte resultater i år.

Winie

___________________________________________________________________________________________________

Målaktieudvalget.

Som mange sikker ved solgte damespillerne, som noget nyt, målaktier til private og erhvervslivet i sæsonen der gik. Målaktieudvalget havde ikke den store succes med at sælge aktier til erhvervslivet, men 50 private købte hver en målaktie af spillerne og forpligtede sig dermed til at betale 2,- kr. for hvert mål Sjællandsserie holdet og Serie 2 holdet scorede i udendørssæsonen `95, dog max. 200,-. Pengene gik til to træningslejr, benzinpenge, gevinster til målaktieindehaverne m.m..

Vi, i målaktieudvalget, vil gerne benytte endnu en chance til at takke alle der støttede damespillerne økonomisk og på anden måde i sæsonen der gik og samtidigt gøre opmærksom på, at Anja "Anton" Jensen og Camilla M. Runchel vil, med spillernes hjælp, i sæsonen 96 forsætte med at sælge mål aktier til private, der skulle have interesse i at støtte dameafdelingen økonomisk. Målaktier vil selvfølgelig blive solgt inden sæsonstarten.

Målaktieudvalget takker for året der gik og håber på lige så mange gode oplevelser med og omkring fodbolden i året der kommer.

Med venlig hilsen

Målaktieudvalget.

 

___________________________________________________________________________________________________

Nyt fra bestyrelsen.

Efter at Munkholms ny bestyrelsen har konstitueret sig son du sikkert har set andetsteds i bladet har vi allerede afholdt et par møder.

Disse har selvsagt i første omgang gået på at sørge for trænere og holdledere til alle klubbens hold, samt at diskutere mulighederne for at honorere disses (stigende) ønsker. De nye kontingenter kan også ses her i bladet, men derudover skal det bemærkes at vi har valgt at bibeholde det beløb på 25,- som går i en selvstændig pulje til arbejdet omkring en eller anden form for klubhus.

Vi har fået tjekket bolde, tøj, rekvisitter m.m. og det ser ikke så godt ud. Specielt omkring bolde. Vi har mistet utroligt mange i sidste sæson og vi er nødt til at købe ca. 20 nye. Det er lige i overkanten, synes vi. Så derfor hjælp din holdleder med at få lige så mange med ind som I tog ud. Vi anskaffer et par nye sæt overtrækstrøjer og supplerer op hvor der ellers mangler.

Omkring sponsorstøtte er det bestyrelsen hensigt at dygtiggøre sig lidt på området, måske ved deltagelse i D.I.F.-kurser eller hidkaldelse af konsulenter.

Vi har uddelegeret ansvarsområderne imellem os så du kan finde ud af hvem du går til alt afhængig af hvilken afdeling du er i, hvis du skulle løbe ind i et problem af helst sportslig karakter.

Det er bestyrelsens intention at holde det enkelte medlem orienteret om bestyrelsen beslutninger hen ad vejen, og til dette kan vi jo passende benytte os af ,,Benskinnen"

Det skal også bemærkes at bestyrelsen har valgt Dorete til at sætte sig grundigt ind i Bosmann-sagen, således at ingen af vore medlemmer kan komme i en så alvorlig klemme og evt. skulle stoppe sin karriere i kortere eller længere tid.

Sluttelig vil vi ønske Jer alle et godt nytår og på gensyn til en forhåbentlig god 1996-sæson.

P.b.v. Otto

___________________________________________________________________________________________________

Munkholms slagsang!

Munkholms nye slagsang!

Melodi: Eviva Espana........

 

Vi kommer fra en klub der hedder Munkholm,

Vi har et ishus - en kro og en bro

men det er ikke disse ting vi søger

-vi sparker nemlig med til en bold - og den er rund,

for vi er nemlig med i FKM,

og det er klubben her, som vi ka' li'

 

Vi har det dejligt på vort hold

-vi er FKM'er.

Vi er et hold, der spiller bold

-vi er FKM'er.

Vi scorer mål og får points

-vi er FKM'er.

At vinde det er det, vi vil

-vi er fra FKM.

___________________________________________________________________________________________________