Benskinnen Nr. 2 1997

Klar, parat, sæsonstart.

Idrætskonference i Holbæk Idræts Union.

Kvindeligt Arbejderforbund.

AMT mesterskab serie 2 damer.

Forsiden er tegne af Vibeke Lythjohan også kaldet Vivs

Udvalgte historier fra benskinnen nr. 2 1997

___________________________________________________________________________________________________

Klar, parat, sæsonstart.

Alle trænere og holdledere bedes se holdenes nødtasker igennem og finde ud af om de mangler isposer, tape, varmecreme, plaster m.m. Har en spille specielle behov fx. et knæbind pga. en skade, må spilleren eller holdets eventuelle fælles økonomi betale dette.

Klubben giver 300,- kr. i tilskud til et par nye målmandshandsker pr. hold.

Kontakt kassereren hvis der er brug for nogle af disse remedier.

I ønskes alle en god sæson.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

___________________________________________________________________________________________________

Idrætskonference i Holbæk Idræts Union.

Søndag d. 16. marts var vi en flok morgenfriske og diskussions lystende bestyrelsesmedlemmer fra 18 af kommunens idrætsforeninger, der mødte op på Holbæk Vandrehjem, for at diskuterer foreningernes fælles mål for idrætten i Holbæk indtil år 2005.

HIU står for fordelingen af det kommunale tilskud, Holbæk Ordning. Holbæk kommune gav sidste år 1.140.000,- kr. som tilskud til foreningernes yngste medlemmer. Samtlige 58 medlemmer af HIU får glæde af midlerne fra Hol- bæk Ordning. Sidste år fik Munkholm udbetalt 14.200,- i tilskud til ungdommen. Endvidere fordeler HIU 120.000,- kr. om året til leder- og træner kurser. Munkholm fik dækket kurser til en værdi af 3.500,- kr. sidste år. De tilskud vi får gennem HIU er altså en vigtig del af klubbens økonomi.

Til efteråret er der som bekendt kommunal valg og foreningerne er interesser i at ligge et fælles pres på de kommende lokale politikere. Bl.a. skal HIU for- handle en ny 5 års ordning igennem med kommunen, men, og måske endnu vigtigere, vil foreningerne i Holbæk gerne have indflydelse på hvilke idræts-projekter der bliver satset på i fremtiden fra lokalpolitisk side.

Skal Holbæk stadion have et nyt græstæppe imod HBI´s ønske, der ikke har råd til at miste en ½ million i reklame- og tilskuerindtægter, fordi sta- dion skal lukkes et helt år ?

Skal der satses på Kaserneområdet eller skal de nuværende faciliteter udbygges og forbedres ?

I Holbæk dyrker 1/3 af indbyggerne ikke idræt, skal der gøres en særlig indsats fra foreningerne side for at få dem gjort aktive ?

Er det klubberne omkring Bjergmarken der står for tur ?

Spørgsmålene er mange og det svært at blive enig på tværs af klubberne, men weekendens idrætskonference var det første i en række møder, der bl.a. vil be- handle disse emner. Den kommende tid skal bruges på debat i klubberne.

Hvilke ønsker har I til den fremtidige idrætspolitik i kommunen ?

Hvad er de største problemer for idrætsforeningerne i Holbæk ?

Hvilke gruppers idrætsaktivitet skal have særlig støtte ?

Hvordan skal fordelingen være mellem støtten til ”mursten” og støtten til ”aktivitet” ?

Hvordan skal idrætsfaciliteterne og -anlæggene fordeles i kommunen ?

Hvordan bliver vi bedre til at samarbejde foreningerne på tværs og grave gammelt ”nag” ned ?

Bestyrelsen er interesseret i din mening. Om du er aktiv eller passiv medlem, eller forældre er sagen uvedkommende. Det er den fremtidige idrætspolitik i din kommune der er til debat, så fat pennen og giv din mening tilkende. Send dine meninger eller forslag til et af bestyrelsesmedlemmerne. I forsommeren vil der blive afholdt en ny konference i HIU og her vil bestyrelsen igen vise flaget og prøve på at få indflydelse på fremtiden.

På bestyrelsen vegne

Camilla M. Runchel

___________________________________________________________________________________________________

Kvindeligt Arbejderforbund.

Igen i år står Dame serie 2 spillerne klar til kamp med sponsoren KAD i ryggen, eller rettere sagt på brystet. Sidste år blev holdet Sjællandsmestre i serie 3 og Old Girls holdet viste kampdragten ved landsmesterskaberne i indendørsturneringen. KAD er meget glade for de flotte resultater i den forgange sæson og fotografiet af Sjællandsmestrene har da også fået en synlig plads på væggen i Holbæk afdelingens lokaler på Kasernevej 12.

Igen i år vil både serie 2 og Old Girls holdet spille i dragten og det bliver spændende at se om de kan leve op til sidste års flotte resultater.

___________________________________________________________________________________________________

AMT mesterskab serie 2 damer.

AM. Det store mål vi havde kæmpet for hele vinteren, var endelig nået. Det skule foregå d 2/2 i Fårevejlehallen. Peps, Anton, Anja Johansen, Pia D. og Jeg var kampklare og meget sikre på, at vi skulle tvære Raklev ud. Kloge som vi var, havde vi medbragt vores eget heppekor, bestående af Marianne og Karina.

Vi satte kursen mod Fårevejle i dejlig god tid - MEN - da vi var nået godt halvvejen, forsvandt Peps´ bil - hva´ nu ?! Pludselig kom bilen osende uden-om og blinkede ind til siden. - Peps havde glemt hendes spilletøj!!! Der blev omrokering i bilerne, så vi kunne stille hold, indtil Peps kom tilbage igen. Endelig ankom vi til Fårevejlehallen. Peps kom lidt senere med halvklamt spillertøj, der lige var hevet ud af vaskemaskinen! (Marianne og Karina havde dog prøvet at tørre det på blæseren i bilen!)

Vores første kamp var mod Hjembæk. Her begyndte vi fint med en skæv bold - den blev dog hurtig skiftet ud! Efter at nerverne havde lagt sig, var det ingen sag for Peps at banke et par bolde i nettet. Holdet havde fundet den go’e gamle stil og den hyggelige atmosfære. Kampen gik godt og endte 5-2 til Munkholm. Vores næste kamp var mod Kr. Helsinge. - Her havde vi forinden fået at vide, at Amtmestrene ville gå videre til SM. Nu var vi endnu mere opsatte på at vinde! I kampen med Kr. Helsinge, var det ikke kun Peps, der kunne nette. Her lykkedes det vistnok alle på holdet at score. Kampen gik ligeså fint, som mod Hjembæk, og slutresultatet var 6-3 til Munkholm.

- Så kom kampen! Kampen mellem Raklev og Munkholm. Kampen om at blive Amtmestre. Kampen om at fortsætte til SM. Nerverne var flossede. Meget flossede. Faktisk så flossede, at spillet ikke ville køre for os. Kampen endte 5-2 til Raklev. Vi havde dog den glimrende undskyldning, at ikke alle på holdet kunne spille til SM i weekenden! På trods af nederlaget til Raklev, var humøret ikke i bund. Nr. 2 til AM, der er sgu´ også godt gået!

Tak for en dejlig og festlig indendørsturnering og et underholdende AM!

LISBETH MADSEN

___________________________________________________________________________________________________