Benskinnen Nr. 3 1998

Nyt fra bestyrelsen.

Lilleputpigerne.

Bestyrelsen.

Hvem har ansvaret?

Juniornes flotte efterår.

Forsiden er tegne af Vibeke Lythjohan også kaldet Vivs

Udvalgte historier fra benskinnen nr. 3 1998

___________________________________________________________________________________________________

Nyt fra bestyrelsen.

Bestyrelse efterlyser 2 x vippebræt igen.

Hvor er de nu?

Dejligt de bruges, men de skal tilbage til bestyrelsen.

Vinterhi!

- Hvem har plads til boldene i vinter i frostfri kælder.

Henvendelse til bestyrelsen.

Oldboys Midtkreds mangler en holdleder til den nye sæson. Henvendelse til bestyrelsen.

___________________________________________________________________________________________________

Lilleputpigerne.

Så er lilleput pigernes udendørssæson gået!

Vi to trænere kan huske den første træningsdag, hvor der var mange helt nye spillere, der skulle spille fodbold for første gang. Vi kan også huske den første kamp med både nye og gamle spillere. Det var en MEGET sjov kamp at se på!

Nu er lilleput pigeholdet blevet et stort hold med 14 spillere. Det er dejligt at se, at så mange piger har lyst til at spille fodbold, - bliv ved med det, også selv om det regner!

Det er blevet til mange underholdende måneder sammen med jer alle. Vi har vundet en del kampe, nogle større end andre (13-1 over Højby 2). Vi har også måtte tage nogle hårde nederlag (0-15 mod Asnæs), men humøret har aldrig fejlet noget selvom vi har tabt en kamp. Ud over at spille kampe, har vi også været til et stævne i Nykøbing, hvor vi spillede én kamp uafgjort, tabte 2 og vandt én. Derefter var der en rigtig hyggetur til Sommerland Sjælland.

Til vores spiller møde, hvor vi hyggede os med pitabrød og pølsehorn, blev der kåret en ”Årets Spiller” og en ”Årets Fighter”.

”Årets spiller” gik til Sofie Kjær der ud over altid at være til træning, også er en glad, hjælpsom og god kammerat. Sofie har haft bamsen to gange.

”Årets fighter” gik til Elisabeth Wieve, der har kæmpet godt både i forsvar og mål. Elisabeth har altid taget den plads hun blev sat til, selv i målet!

Tillykke til jer begge to!

Nu er det endelig lykkedes lilleput pigerne at få en sponsor til nyt spillertøj. Efter at have spillet i herrernes aflagte trøjer, har lilleput pigerne endelig fået deres eget. Sponsoren for trøjerne er ”Murermester Michael Sahner Hansen” og sponsoren for shortsene er ”K. Madsen & sønner”.

- Vi siger tusinde tak til sponsorerne!

Vi trænere takker begge for en rigtig god udendørssæson og håber på en lige så sjov og hyggelig indendørssæson.

Ena og Lisbeth

___________________________________________________________________________________________________

Bestyrelsen.

1. Vi takker for alle de gode, sjove og seriøse indstillinger vi har modtaget til Årets får og Årets Munkholmer. Listen over mulige får er for lang her til bladet, så mød op til generalforsamlingen og se om DU skulle være den udvalgte.

Nogle af de foreløbige spidskandidater til den fornemme pris " Årets Munkholmer" er:

( i uprioriteret rækkefølge) Marianne Larsen

                                              Lars Olsen

                                              Inge Kristensen

                                             Ditlev Mogensen

2. Nyt fra diverse møder:

SBU mødet i Svinninge.

Kontoret har i år haft alt for mange kampflytninger, hvilket bevirker at det nu bliver betydelig dyrere og sværere at flytte kampe. Vi må vist siges at være part i en del flytninger og må gøre vores til at dette bedres. At nogle spilere melder for SENT afbud og kampene så flyttes for sent, giver unødige bøder til klubben, så giv besked til din holdleder/træner i ordentlig tid.

Et andet problem er den stadig stigende dommermangel, hvilket bevirker at flere kampe bliver døm-selv kampe. Husk klubben betaler uddannelsen hvis nogle skulle ønske sig en dommerkarriere!

DGI mødet i Mørkøv.

Nye indendørsregler igen - læs dem i turneringsbogen - din holdleder har den.

Bøden for at udeblive til kampene er fordoblet i sidste runde til 300 kr. pr kamp - her vil bestyrelsen lige erindre om at klubben dækker tilmeldingsgebyr og dommerudgifter, men at holdene selv betaler eventuelle bøder!

Husk at møde op til den aftalte halledelse i Stadionhallen d. 15.11. og 17.1.

3. Der er generalforsamling i Stadionhallen onsdag 18.11. kl. 19.30 - mød op og vis din interesse og støtte den ene gang om året. Der skal vælges 2 nye medlemmer og det er damerne og seniorherrerne som mangler en repræsentant.

Da Vibeke Hundevad stopper i bestyrelsen skal der findes en ny kasserer - og det er jo en af de mest udfordrende poster i klubben - er det snart din tur til at tage en tørn i klubben?

Resten af den nuværende bestyrelse ønsker at inddrage de 2 nye suppleanter mere i klubbens arbejde, så de kan få indblik i og måske lyst til at deltage i arbejdet. Så der gives altså ingen fribilletter til suppleanterne. Der er da næppe heller gået en bestyrelsesperiode uden at nogen - især herrer har trukket sig!

4. Fodtennisnet har vi fået midler til at købe til Bjergmarken fra Børnhjælps fonden. Morten Bjørn har søgt alverdens fonde og altså endnu en gang fået noget igennem. Flot arbejde.

5. Der er stadig hold som står uden holdleder til næste sæson - det er herrer serie 5, 1 og dameholdene. I bedes snakke sammen snarest hvis I skal have et hold tilmeldt - bestyrelsens holdning er : Ingen holdleder, intet hold.

Spillere, anførere og nuværende holdledere har selv ansvaret for at få nogle nye til at tage en tørn. Det må være muligt at skiftes til at yde en indsats for sit eget hold.

___________________________________________________________________________________________________

Hvem har ansvaret?

Når en spiller, tidligere i en kamp, er blevet skiftet ud grundet en livstruende tilstand, og så bliver indsat igen på trænerens foranledning. Er det så spilleren selv, eller er det træneren der har ansvaret?

Selvsamme uhyggelige situation udspillede sig, da damernes sjællandsseriehold, var i Raklev og spille i efteråret.

Susanne Klein blev indsat i pausen, men allerede efter et kvarter af anden halvleg kom hun kravlende ud mod bænken, og selvfølgelig skiftede den altid forstående træner hende ud.

Efter et par minutter fik vi følgende situationsforklaring:

Hun havde helt glemt at trække vejret!

Men pga. adskillige skader, så træneren sig nødsaget til at sætte hende ind igen senere i kampen, selvfølgelig med råd om at huske det med vejrtrækningen. Gudskelov var resten af holdet opmærksomme på situationen, og hjalp til på samme måde.

Resten af kampen forløb da også uden at denne lettere forkalkede dame kom i større problemer, men havde træneren egentlig ikke taget denne fuldmodne dames liv i sine hænder?

Tænk nu hvis damen havde været så forkalket, at hun ville have glemt sin vejrtrækning indtil bevidstløshedstilstanden!

Men nu tilbage til udgangspunktet. Vi har at gøre med en dame, som er en middelaldrende sag, der har rundet midten af fyrrene.

Så vidt jeg er orienteret, findes der vist enkelte herrer i old boys afdelingen, der er på samme alder, eller måske ældre!

På baggrund af ovennævnte, er det vist på tide, at klubben får afklaret det stillede spørgsmål.

Selvsamme fru Klein, udtrykte stor ærgrelse til et par andre spillere over at træningen var aflyst et par tirsdage sidst i august måned grundet sj.s.holdet skulle spille turneringskampe på disse aftener.

Nu havde hun stort set ikke haft mulighed de andre 87 træningsaftener, så hun havde set frem til få trimmet grundformen af til både den forløbne forårssæson, og til efterårssæsonen.

Så egentlig bør man måske i sæsonen 99 lige spørge damen, inden man placerer hverdagskampe!

HH

___________________________________________________________________________________________________

Juniornes flotte efterår.

Efter et lidt skuffende forår, hvor spillerne havde håbet på et LM, men i stedet måtte nøjes med en sølle 2. Plads i puljen, har juniorne tage god revanche i efteråret. Anden pladsen i foråret resulterede i, at vi efteråret kom i en A-række sammen med Gislinge og p.a. manglende spillere var vi kun syv spillere af sted, men det gik alligevel. Stine Madsen var holdets bedste spiller i en kamp som blev vundet hele 20-0 af vores dygtige juniorhold. Sanne Sørensen blev topscorer med seks mål godt fuldt af Maria Larsen og Stine Madsen, der hver scorede fem af vores mål. Den anden kamp vi skulle spille, var mod Højby. En modstander vores hold altid har haft det svært imod, men pigerne var opsat på at vinde kampen og spillede virkelig rigtig flot fodbold. Der blev gået til den af alle spillerene og vi vandt kampen så overbevisende som 9-0 i en kamp, hvor Suzy Gustafsson var en af de bedste. Igen blev Sanne Sørensen målscore, denne gang med fire mål. Efter kampen da jeg snakkede med Højbys træner, roste han holdet, fordi de spillede flot fodbold og brugte deres kroppe godt. Dejligt at få sådan nogle komplimenter som træner. I den 3. Kamp skulle vi have mødt Føll. Særslev, men de dukkede desværre ikke op, og så måtte vi jo nøjes med at vinde kampen med 3-0!

3-0 blev også resultatet i den næste kamp, hvor vi skulle have mødt Gislinge, men da de ikke kunne stille hold, måtte vi også her nøjes med en lille målscore! Efter en pause på et par uger, p.a. afbud fra modstandere og en udsat kamp, skulle vi så til Føll. Særslev. Det var en kedeligt spillende kamp, men vi vandt den med hele 11-0, hvor Maria Larsen ikke kun var holdets bedste spiller, men hun blev også holdets og dagens topscore med fire mål. Kampens bedste detalje blev dog leveret af Betina Jaksland, som havde et flot og perfekt hovedstød, men desværre for hende og resten af holdet ramte den stolpen. I den sidste kamp skulle vi så møde Højby, og her kunne vi tåle at tabe med ni mål, for så at være videre til AM– på bedre indbyrdes. 

Men selvom vi havde afbud fra fire dominerende spillere, havde vi ikke tænkt os at give op så let. Vi havde lånt to pigespillere, som gjorde en rigtig god figur af sig selv og den ene, Maria Wive, fik endda lov til at score sit første sæson mål i år til 5-0. Kampen blev vundet 5-1, Sanne Sørensen blev topscore med fire mål, og Suzy Gustafsson leverede en flot indsats på målet, men vigtigst af alt var, at pigerne fik vist at de godt kan spille fodbold, selvom der mangler fire gode spillere på holdet. Med maksimum point i seks kampe og en målscore på 51-1, kvalificerede holdet sig til AM, som blev holdt søndagden 4 oktober i Gislinge. Vi skulle spille to kampe. I den første kamp skulle vi møde Tølløse og derefter skulle vi slutte af med Årby. 

Den første kamp endte 2-2, efter at vi havde været bagud med 2-0, men med god fight af holdet og 2 mål af Siv Kubert, fik vi fortjent uafgjort. I den sidste kamp skulle vi så møde Årby. Vi vidste ikke noget om holdet som sådan, andet end de lige havde spillet 1-1 med Tølløse, så vi kunne jo selv afgøre, om vi ville have guldet om halsen eller om det ”kun” skulle være sølvet. Det var tydeligt at se hvad det var pigerne gik efter. De ville have guldet med hjem, og selvom at de kom bagud 1-0, vandt de fortjent kampen med 3-1, hvor Suzy Gustafsson stod for de to første mål og Sanne Sørensen for det sidste, men bedst hos Munkholm var Siv Kubert. De dygtige og meget talentfulde junior fik fortjent hængt guldmedaljerne om halsen og en stolt træner siger spillere og forældre TAK for en god udendørs sæson i 1998 og på godt gensyn i indendørs turneringen

Marianne E. Larsen

 

Damejunior statistikker

Topscorer liste efterår:                 Topscore liste samlet:                                Trænings indsats

Sanne Sørensen 14                             Maria Larsen 17                                        1. Stine Madsen 7

Maria Larsen 11                                 Sanne Sørensen 14                                    2. Tabita Hansen 4

Stine Madsen 7                                   Stine Madsen 8                                         3. Kimie Hansen 3

Suzy Gustafsson 5                                Suzy Gustafsson 6                                   4. Siv Kubert 3

Camilla Cebula 2                                  Louise Milholt 3                                       5. Maria K. 2

Maria Kristensen 1                              Anita Kjølbæk 3                                       6. Maria Larsen 1

Kimie Hansen 1                                   Sandra Hermansen 3                                7. Camilla Cebula 1

Betina Jaksland 1                                Maria Kristensen 3                                   8. Betina Jaksland 1

Maria Wive 1 Camilla Cebula 2

Tabita Hansen 1

Betina Jaksland 1

Camilla Jørgensen 1

Trine Madsen 1

Kimie Hansen 1

Gry Groth 1

Ingen tvivl om, at der er et godt og stort potentiale i vores damejunior, men træningsindsatsen skal forbedres, og det er en ting der bliver lagt vægt på til næste år, hvor de fleste af pige spillerene rykker op. Det bliver sjovt og spændende, at følge de dygtige junior igen i sæsonen 1999. God vinter.

Guldpigerne 1998

Fra venstre bagerst:

Succes træner Marianne Larsen, Camilla Cebula, Tabita Hansen, Siv Kubert, Sanne Sørensen .

Fra venstre nederst:

Stine Madsen, Kimie Hansen, Suzy Gustafsson, Maria Kristensen, Maria Larsen

___________________________________________________________________________________________________