Munkholm 2011 Formandens beretning.

 

Året 2011 har haft mange positive og humørfyldte oplevelse både socialt og resultatmæssigt på fodboldbanen i F.K. Munkholm.

Munkholm skal føres videre på glæde, venskaber, socialt samvær og resultater på fodboldbanen.

Dette synes jeg vi har formået i 2011. Munkholm har i 2011 bestået af 4 hold. Et seniorhold, et oldboyshold og 2 veteranhold.

Seniorholdet spillede i foråret i serie 3 under ledelse af Jimmi Petersen og Troels Mogensen. Holdet gik et hårdt forår i møde, da man kun havde 5 point med fra efteråret 2010. I Munkholm har man dog aldrig givet op og kampen for overlevelse blev spændende og intens og blev først afgjort i sidste spillerunde, hvor et par mystiske og uheldige trækninger fra andre hold gjorde at Munkholm ikke kunne overleve i rækken. Et flot forår, hvor holdet med fight og vilje beviste berettigelsen i serie 3 og specielt i de 2 kampe mod de senere oprykkere Hagested og Tølløse rystede man de etablerede hold. Vi havde dog ikke heldet til at få fuldt udbytte i disse kampe. Et flot forår med fight og vilje, og specielt Jimmi viste ægte Munkholmånd og gjorde alt hvad han kunne for at redde holdet i serie 3.

I efteråret overtog Troels Mogensen og vores nye stortalent Dennis Edelslund Munkholms seniorhold i serie 4. På trods af en del sjove mål i den forkerte ende af banen er holdet gået ubesejret gennem efteråret og endte på en flot 2. plads. Fortsætter denne stime og specielt den fight holdet viste i sidste kamp mod Tuse, hvor man vendte 0-2 til en flot 4-2 sejr, så er der gode chancer for at holdet rykker op i serie 3 endnu engang. Et par nye ansigter er dukket op i Munkholm og blandet med alle de gamle har Troels og Dennis skabt en positiv og tilpas seriøsitet omkring holdet.

Oldboysholdet anført af Moll og Hans fik kun 2 kampe i foråret og i sommerpausen besluttede vi at tilmelde holdet i serie 5 for at få flere kampe. I serie 5 har man fundet et godt niveau og holdet har hørt til i toppen af rækken. Det har ikke været noget problem at stille hold, tværtimod har der nærmest været kamp om at komme ud og spille lidt hyggebold med drengene. Kampens skuffelse er blevet kåret efter hver kamp, og på trods af et par sure opstød blandt enkelte af disse spillere, er der god stemning på holdet. Med lidt tilgang i foråret kan holdet måske spille med om at rykke op i serie 4.

Veteranholdene har efter sigende ikke haft den bedste resultatmæssige sæson, men humøret er højt og det sociale i at mødes til lidt fodbold fortsætter for de ægte gamle munkholmere.

2011 har budt på en del sociale arrangementer i Munkholm. Ture til pokalfinalen, euroleaguekamp, pokerturneringer og afslutningsfester er alle med til at skabe et fællesskab omkring klubben og mon ikke vi gentager succesen i 2012.

2012 bliver forhåbentlig året hvor vi får en ny hjemmebane. I 2011 har vi med hjælp fra HBI kunne spille på deres bane bag seminariet, men nu står fælleden klar med 2 nye baner og et flot klubhus, og måske kan vi i 2012 skabe et nyt Fort Munkholm med sejre på banen og fællesskab i klubhuset.

Til sidst skal der lyde en speciel tak til Jesper Blaase. Jesper har med sit venlige sind skaffet tøj og bolde til klubben og Underhuset har været et fremragende samlingssted for klubbens spillere.

Formand Nikolaj Nordfang

 

Munkholm 2010 Formandens beretning.

Året 2010 blev det første år i Munkholms historie uden damer/piger i klubben. Damerne overgik efter kort fusion med Vipperød til HBI i 2009. Vores piger overgik til HBI i 2010 efter lange overvejelser i bestyrelsen, trænerstaben og forældregruppen. I HBI har man fået etableret en bæredygtig pigeafdeling med ca. 50 medlemmer fordelt ud på en u13 og en u18 afdeling. Flere af u18 pigerne træner sammen med dameholdet om torsdagen, og enkelte af pigerne har allerede fået deres debut på dameholdet i sjællandsserien. Det virker som om pigerne i HBI har fået skabt den røde tråd i deres udvikling, som vi desværre ikke kunne tilbyde i Munkholm mere, da damerne overgik til HBI.

I 2010 har Munkholm bestået af 5 herrehold. 2 seniorhold, 1 oldboyshold, 1 over 45 hold og et over 50 hold.

De 2 ”gamle” hold spiller 7-mandsbold i odsherredturneringen. Over 45-holdet står AC for, og de var kun et point fra 2. pladsen i deres række, hvor HBI var ret suveræne.

Over 50-holdet bliver ledet af Ole og Niels, og efter nedrykning i foråret, rykkede holdet op igen i efteråret.

Oldboysholdet har i 2010 fået et nyt pust. Thomas Lentz, som har stået for holdet i mange sæsoner, havde i foråret svært ved at skaffe spillere. Ofte mødte holdet op med mange nye ansigter, og Thomas var kørt lidt surt i det. Klubben er meget taknemmelig for den indsats Thomas har ydet for oldboysholdet, og uden ham havde der nok ikke været et oldboyshold i klubben i dag. Efter sommerferien overtog Hans Hermansen og Rune Moll holdet. Der blev indført bødekasse, kampreferater og efter hver kamp bliver der stemt på kampens skuffelse. Alle sammen sociale tiltag, som manglede på oldboysholdet, og som er med til at løfte humøret i klubben. Det har enkelte gange været lidt svært at sætte hold, men med hjælp fra venner, familiemedlemmer og måske ”landsholdsspillere” (Hvem husker ikke Rommedal i Hørve) har holdet klaret sig godt i Odsherredturneringen. Holdet har som det eneste hold kunnet hamle op med Tuses gamle stjerner, og mon ikke der lurer et par resultatmæssige overraskelser fra oldboysholdet i Munkholm i 2011.

I 2010 beviste Munkholm endnu engang at klubbens bedste seniorhold er for godt til serie 4, og holdet rykkede sikkert op i serie 3. Jimmi Petersen har sammen med Troels Mogensen stået i spidsen for holdet, og de har begge en stor andel af oprykningen til serie 3. Efteråret i serie 3 har pointmæssigt været katastrofal for 1. holdet. Holdet har i 9 ud af 11 kampe bevist at oprykningen til serie 3 var berettiget, men pointmæssigt står man efter det første halve år desværre kun med 5 point. Arbejdshandskerne skal helt sikkert på i foråret, men med den rette Munkholmånd kan alt lade sig gøre !!

Jimmi Petersen har lagt alt sin energi i herreafdelingen. Han arbejder altid for klubbens bedste og hans trænerevner skal på ingen måde lastes for den dårlige pointhøst. I foråret er det tid til, at spillerne overfor sig selv og Jimmi, beviser at man spiller fodbold for at vinde !!!! Desuden kunne det være rart at læse venstrebladet om mandagen igen J

Herrernes 2. hold har haft et svært år. Jetmar og Lyngesbo stod for holdet i foråret. De gjorde alt hvad de kunne for at stille hold hver uge, men de kunne ikke forhindre en nedrykning til serie 5. I efteråret tog Maxen over, men desværre blev det ikke nemmere at stille hold. Klubben må desværre erkende, at der ikke er grundlag for et 2. herresenior hold mere.

I sommers var det tid til stor reunionfest i Munkholm. 65 mennesker i alle aldersgrupper var samlet til hyggeligt samvær, kolde fadøl, gamle Munkholmhistorier og VM-kamp på storskærm. Penge til festen blev delvist sponsoreret af klubbens nedlagte støtteudvalg, og bestyrelsen har intentioner om at gentage succesen i 2011.

Ud over de fysiske anstrengelser har Munkholm i de sidste 7-8 år haft en drømmeholdspulje i BT med Rune Hansen som administrator. 15-20 Munkholmdrenge dyster i de forskellige turneringer om at blive den bedste manager. Spillet bliver diskuteret livligt til diverse træninger og kampe, og uden at gå for meget i detaljer om hvem der klarer sig bedst, skal det nævnes, at der stadig er en del, der har deres første sejr til gode.

Vores hjemmeside er for alvor blevet brugt aktivt i 2010. Det er en fornøjelse at kunne følge med i klubbens aktiviteter, og Søren Olsen skal have en stor tak for at tage sig af alle de tekniske ting omkring hjemmesiden.

Til sidst vil jeg kaste et lidt åbent spørgsmål ud til klubbens medlemmer. Hvordan ser vi Munkholms fremtid ?

Vi må nok erkende at der ikke kommer det helt nye store rykind af medlemmer og er det godt eller skidt ?

Klubbens bestyrelse er meget åbne for nye tiltag, men umiddelbart er holdningen at bevare klubben for de medlemmer, der har været i klubben i mange år, og skabe bedre forhold for dem, for de aktiver klubben har opbygget.

Vi må se hvordan 2011 udvikler sig for FK Munkholm.

Nikolaj Nordfang

Formandens beretning 2009

 

Det blev så året hvor klubben blev slanket endnu en gang.

Vores ungdomsafdeling overgår til HBI, efter at være blevet holdet kunstigt i gang af Lotte og Lennart. De har knoklet en vis legemsdel ud af bukserne uden den helt store hjælp fra forældrene.

Og da vi som klub ikke har nogle spillere der vil tage en trænertjans i ungdomsafdelingen, så har det for bestyrelsen været en naturlig følge, og faktisk en nødvendighed med skiftet, hvis der stadig skulle tilbydes pigefodbold i Holbæk by.

Vi håber det kommer til at gå dem godt, og vi vil gerne være behjælpelige med overgangen, der hvor det er os muligt.

Sportsligt havde Lotte banket et 11-mands pigeturneringshold på benene efter mange års pause. Faktisk er det vist ikke sket siden damerne der førte klubben i 1. division var unge, og de yngste af dem er nu godt i gang med at runde de 30 år. Der har været et 11-mandshold siden, men det spillede kun pokalfodbold.

Lennart havde så mange lilleputpiger i efteråret, at han valgte at stå i spidsen for to hold. Det kan de fleste af os vist godt blive helt forpustede over at høre.

I forbindelse med ungdommen skal det nævnes at Helle udover graviditet, og siden en baby, igen har hjulpet til med den overordnede dommerpåsætning. Havde vi valgt at afholde vores nytårsstævne, så er jeg overbevist om, at der ville have været babygråd og amning på programmet i hallen.

 

Vores Super Veteraner (+50)klarede sig igen fint i vinterturneringen med en andenplads. Og sommerturneringen gik som den plejede med en sikker placering i bunden af rækken.

Veteran holdet (+40) kom igen i semifinalen, og tabte her til et bedre hold fra HBI. Faktisk det bedste hold vi endnu har spillet imod.

Old Boys holdet landede på en andenplads i række 2.

Alle de gamle har generelt været gode til at betale kontingent, dog har det knebet med enkelte Old Boys, trods der er meget få betalende på dette 11-mands hold (5–7 stk.). De få spillere skyldes at en del fra holdet er seniorspillere, og betaler kontingent der.

 

Herrerne havde i vinters fået skabt kontakt til en ny træner Michael. Udefra set virkede han enormt kompetent, og havde også trænet hold i adskillige år på højere plan end vores herrer. Faktisk var det tilfældigheder i en af de sidste kampe mod HBI, der gjorde 1. holdet måtte rykke ned fra serie 3. Men vi måtte konstatere at hans forventninger til spillerne og måden at dele hele herreafdelingen op, ikke stod mål med vores forventninger modsat vej. Så samarbejdet stoppede ved sommerpausen.

Jimmi tog så over på 1. holdet med hjælp fra Troels i efteråret. Det resulterede i en sikker puljesejr, og holdet er i kvartfinalen i serie 4-pokalen, som fortsætter til foråret.

Kenneth og Martin har haft 2. holdet i efteråret, og holdet må en tur i serie 4’s nedrykningsspil til foråret.

Herrerne har generelt på ingen måde været gode til at betale kontingent. Aldrig har det vel sejlet som her i efteråret. Det er personligt yderst svært at forstå situationen. Havde det bare baggrund i, at skyldnerne var nogle af dem der knokler for vores klub, men ak det er vel nærmest tværtom.

 

Herrerne har i år været meget aktive med at hente penge primært til egen afdeling.

Først havde de en bartjans under landsstævnet. Denne kombination blev af nogle omtalt, som at sætte ulvene til at passe får. Ikke desto mindre gik det fint og afdelingen hentede ca. 13.000,- kr., og sikkert også adskillige fadbamser.

Klubben havde trods indsatsen sidste år, igen fået chancen på Vig Festivalen i burgerbaren. Her hentede herreafdelingen 16.000,- kr. og veteranerne hentede en sjat også. Efter sigende fik vi igen ros, og får formentlig buddet til næste år.

Det er så spændende om der er nogle der vil tage det overordnede og ansvarlige slæb, så det ikke kommer til at hænge på ”Tordenskjolds Soldater” i form af Nikolaj og Hans og enkelte andre.

 

 Hvis vi ser på fremtidsudsigterne for vores lille fodboldklub, så ligner det en herreklub uden ungdom, og måske vi skal bruge nogle af vores penge på at lave nogle arrangementer som indbefatter både senior og de ældre årgange.

 Så her ved slutningen af beretningen plejer det at være sådan, at jeg takker de andre i bestyrelsen for det enorme arbejde de leverer. Det gør jeg også i år, men må samtidig sige at arbejdet er blevet mindre omfattende end for nogle år siden. Og jeg har en klar forventning om at bestyrelsesarbejdet fremover bliver endnu mindre omfattende, nu hvor vi ingen ungdom har.

Det der vel giver mest arbejde/ frustrationer er de hoveder der ikke kan finde ud af at betale kontingent. Og dette trods det aldrig har været nemmere end i disse netbanktider!!

Jeg vil også gerne sige tak til trænerne og holdlederne for deres arbejde for klubben, og tak til de andre der har hjulpet til i vores klub.

Henning

 

Formandsberetningen 2007

For mig vil denne beretning være lidt speciel, for modsat de andre beretninger, så ved jeg denne gang at det er den sidste af 8 i træk.

Året startede vanen tro godt med vores ”indendørsstævne”, arrangeret af støtteudvalget.
Igen i år var der mange der bakkede op om det store arbejde fra udvalget. Nogle af herrerne fik sig også den erfaring, at det ikke er helt ligetil med bandeopsætning. Men igen et arrangement som vi kan være meget stolte over her i klubben

Da stævnet blev spillet var vores Super Veteran hold over 50 år, midt i deres største triumf (og eneste) til dato.
De lå godt til i vinterturneringen. Og den endte op med at holdet i deres sidste kamp, lidt famlende, fik hevet en sejr mod Jernløse og dermed 1. pladsen hjem. Glæden var stor, og den havde langt fra lagt sig til en god frokost weekenden efter hos en af holdlederne Niels Juel. Han og Ole Bindslev har stået for holdet endnu et år.

For nylig hørte jeg en fodboldekspert udtale sig om, at de hold fra Superligaen der kører bedst, er de hold med de trænere der har holdt længe, og dermed kontinuerligt fået mulighed for at arbejde langsigtet med holdet. AAB – FCK blev bl.a. nævnt. Og så tænker jeg at måske veteranerne først nu efter 10 – 15 år har forstået holdledernes spillekoncept og dermed for alvor høstet frugterne af det lange arbejde.
AC stod i år alene om veteran-holdet over 45.
For 7. år i træk var de i semifinalen, og for første gang blev det endestationen. De tabte til et bedre HBI- hold. Dog bar vores hold præg af mange skader, men ville nok uden skader have tabt alligevel..
Disse to hold skal have stor ros for, at de nu har lært at betale deres kontingenter uden de store problemer

11- mands Old Boys holdet under Thomas Lentz landede helt i toppen af række 2. så det må siges at være ganske fint sportsligt. Men holdet havde for en uge siden kun 7 betalende spillere, ud over de der også spiller senior-bold. Der var stadig 5 der var i restance. Det er der så rettet noget op på nu, men det er meget frustrerende at arbejde med.

Herreseniorafdelingen havde ny 1.holds træner i Nikolaj Nordfang og med Troels Mogensen som assistenttræner i foråret. Troels valgte at flytte tilbage til Bornholm i sommers, men så overtog Kasper Larsen denne tjans.
Fra årets start blev det tydeligt at holdet for første gang i serie 3 ikke skulle placeres i bunden.
Ej heller skulle de spille med om oprykningen da de var halvvejs. Men til gengæld oplevede holdet at indtage 4. pladsen midtvejs i efteråret for endeligt at lande på 7. pladsen 4 point fra 4. pladsen. Det er imponerende flot arbejde af de tre nævnte herrer og af spillerne.

Og så ved jeg ikke helt hvad jeg skal sige til 2. holdets præstation. Men selvfølgelig et stort tillykke til træneren og spillerne med at vores 2.hold for første gang i klubbens historie rykker op i serie 4. Og så kan man gentage eksperthistorien med et langt og stort kontinuerligt trænerarbejde, her fra Rune Molls side. De andre år har han haft en partner, men har i år stået alene for holdet.
Når jeg nu indledte således med 2. holdet, så skyldes det at det bliver nogle modstandere der er en del bedre de skal til at møde til næste år. Jeg håber inderligt at holdet kan modstå en evt. modgang, og stadig finde glæden ved at spille i klubben. Desværre har Rune Moll valgt at sige stop efter et mangeårigt træk, og herfra skal lyde en stor tak for den store indsats.

Dameafdelingen MV-05 har haft en blandet sæson. 1. holdet rykkede i sikker stil ned fra 1. division i foråret. Den pointfattige høst varede helt til 7. kamp i efteråret i danmarksserien, hvor de så slog Raklev. Vi må håbe de klarer sig fri af endnu en nedrykning i foråret, som de faktisk ligger til nu på næstsidstepladsen.

2. holdet startede året i serie 2, men rykkede efter foråret op i serie 1, og i efteråret lykkedes det dem med en flot slutspurt at bevare pladsen der.
Desværre forlyder det svagt, at der er kræfter i gang med at trække klubben ud til Vipperød. Vi må håbe det er en and, for det var absolut ikke et tema, da vi slog klubberne sammen. Og endelig kan man ikke gøre dette, uden et stykke seriøst arbejde med deres vedtægter, og med information af moderklubberne. Endelig kan det bare være nogle små ubevidste tiltag, som lige skal på plads.

Ungdomsafdelingen har i år ikke kunnet modstå den stigende interesse fra piger under 10 år.
I løbet af året har Camilla (Junior-spiller), Bjarne og Lennart (forældre) så taget sig kærligt ad disse miniputpiger. De har spillet nogle kampe mod Tuses miniputpiger i efteråret.

Lilleputpigerne (U 12) har i år været trænet af Lotte og Sonny (forældre), og efter et hårdt forår begyndte holdet at spille bedre og bedre. Det endte med at deres sidste kamp skulle afgøre om de skulle vinde deres række 3. Desværre tabte de den til Rørvig, og endte dermed på en flot 2. plads.
Samme aften var der ungdomsafslutning, og da trænerne nu havde fremskaffet ”guldmedaljer”, og da spillerne i bund og grund er nogle guldpiger, så fik de selvfølgelig præmierne alligevel.

Pigerne (U 14) lå i efteråret helt i toppen. Holdet har hele året været trænet af Anja Johansen med hjælp fra forældrene Jan i foråret og Linda i efteråret. Anja ser sig af gode grunde nødsaget til en pause, men vi håber at se hende igen, når hun er parat til det
Desværre røg holdet ind i den famøse sag med slåskamp i omklædningsrummet mellem to af vores piger, og en af Vipperøds. Jeg synes alle omkring holdet reagerede godt og hurtigt, og vi gjorde hvad der var os muligt for at få belyst episoden bedst muligt.
Vi voksne her i klubben er ikke i tvivl om, at der er sket fejl fra alle tre implicerede piger, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vores to piger opførte sig meget uhensigtsmæssigt i omklædningsrummet.
Til gengæld har vore to piger så taget deres udelukkelse fra kampene og deres pålagte samfundstjeneste ganske flot. De har været med til at træne de yngste piger, og har også været dommer for de små. Resultatmæssigt blev det meget mærkbart at de to piger ikke var med, og holdet landede på 3. pladsen i række 2.
En udløber af dette forløb er så, at Vipperød alligevel ikke mere vil samarbejde på pigejunior-plan. Og dermed skal vedtægtsændringen fra sidste år trækkes ud, og det uden at vi skal stemme om det.
Det kan jeg personligt overhovedet ikke se noget fornuft i. Der kan kun være tabere her, når holdene i de to klubber står og mangler spillere. Men den største taber i det spil kan på sigt nemt gå hen og blive MV-05.

Og når vi nu er ved Pigejuniorerne (U 17), så trådte Ole Kock til igen efter et års pause.
Ligesom U 12 pigerne blev deres sidste kamp udslagsgivende for om de skulle vinde deres række 1. En uafgjort blev årsagen til at de måtte nøjes med 2. pladsen. Endnu en gang har Ole nu proklameret, at han vil stoppe som træner til alles store fortrydelse, men vi kan ikke lade være med at håbe på at se ham igen på anlægget i den ene eller anden funktion.
Som deltager i ungdomsafslutningen var det imponerende at se hvilken forældreopbakning der var, og jeg kan forstå det har været gældende hele året til træning og kampe. Vi har heller aldrig haft så mange forældre der har været trænere.
Personligt tror jeg også på, at hvis ungdommen skal bestå i klubben, så må forældrene tage den største del af slæbet De er for mig at se nødt til at have en repræsentant i bestyrelsen

Under festlighederne blev Berit og Helle rost af trænerne for deres hurtige og ansvarsfulde arbejde som ungdomsansvarlige i bestyrelsen. Dette arbejde som i perioder er omfangsrigt, har de bedrevet i 2 år nu. Desuden har de begge to haft en karriere som kasserer i klubben, og begge har også været meget aktive i støtteudvalget. Derudover har de også haft fingrene med i festudvalg, søge penge fra fonde, damesponsorudvalg, nøgleansvarlig og klubblad. Havde vi haft flere udvalg, så havde de sikkert også optrådt der.
Det er et par piger der bliver svære at erstatte i bestyrelsen. For udover de mange arbejdsopgaver de har påtaget sig, så ved man at tingene bliver gjort til aftalt tid og på en god og ansvarlig måde.
Vi har desværre ikke umiddelbart en nuværende damespiller, der er impliceret i ungdomsafdelingen til næste år. Men jeg håber der kan holdes en kontakt til MV-05, det være sig gæstetrænere, dommere mm. Og måske MV-05 skal være opmærksomme på dette.

Foreningshuset har været en fast del af mine formandsberetninger de foregående 7 gange. Dette år ingen undtagelse, men egentlig bare at berette at Dan har været kontakten i år, og han har egenhændigt sørget for et fjernsyn, som herreafdelingen allerede har slidt noget på til diverse sammenkomster. Det er dejligt at nogle bruger huset, specielt også i et år, hvor Veteranerne ikke har været så flittige med deres smørrebrød og snaps.

Og så til endnu en kedelig afsked med et bestyrelsesmedlem nemlig Dan. Han hoppede brutalt på kassererposten, uden først at ville sidde et år i bestyrelsen. Denne post har han nu styret i 2 år på en meget kompetent måde. Dette er et stort arbejde, og Dan har lovet at hjælpe en anden kasserer på vej med sin hjælp. Hans ansvarlige og arbejdsivrige evner kan også fornemmes på hjemmesiden, som han har stået for at oprette. Og endelig har han været styrmand på de sidste 2 års Roskilde Festival, hvor specielt herrerne har tjent rigtig gode penge.

For mit eget vedkommende, så skyldes mit stop et gennemført stykke arrogant og inkompetent arbejde fra en kommunal kvindelig landskabsarkitekt i forbindelse med placeringen af Holbækspor på vores bane. Jeg vurderer at hun ved de kommunale omlægninger er blevet fejlplaceret fuldstændig indenfor sportsverdenen, da hun øjensynlig ikke forstår denne verden og ej heller frivillige lederes ulønnede arbejde. Uden at trætte jer med hele forløbet, så kunne jeg ikke leve med hendes forglemmelser, løgne, arbejdstempo og arrogance. Oveni så var det ekstra svært at tænke på hvem der fik løn for arbejdet. Det hele kunne være klaret, hvis hun bare fik rettet sine åbenlyse fejl, men ak. Jeg har tidligere rost vores klub for igennem en lang årrække at have opbygget rigtig gode og respektfulde relationer til diverse samarbejdspartnere her også kommunen. Det har vi stadig vurderer jeg, men lige denne ene dame kan jeg ikke garantere for.

At vi nu er 4 der holder i bestyrelsen, betyder samtidig at kun en fortsætter, nemlig Morten.
Morten har været herrernes kontakt til bestyrelsen. Og her kan nævnes at Morten fra herresiden tilsyneladende har sikret kontinuiteten i klubben med en del potentielle bestyrelsesmedlemmer. Det er vi selvfølgelig glade for, da det er en historisk åreladning der sker i år.

Sluttelig vil jeg endnu takke de 3 medlemmer af bestyrelsen der holder, for et imponerende stykke arbejde. De kan gå af med god samvittighed Og en stor tak til alle trænere og holdledere og andre der har givet vores lille klub en hjælpende hånd.
Henning


 

Formandens beretning 2006


Året startede vanen tro med et godt gennemført ”Munkholmstævne”, som igen gav et stort overskud til støtteudvalget. Det var dejligt at se, hvordan mange seniorer hos både damer og herrer og Old Boys og Old Girls trak et godt og stort læs. Det er utroligt vigtigt at der er mange der løfter, for det er et kæmpe arbejde for støtteudvalget, startende fredag aften med at sætte bander og bod op, og sluttende med at pille det hele ned sent søndag aften, efter stævnets afslutning. For ikke at snakke om alle indkøbene og andre praktiske opgaver. En stor tak tik støtteudvalget hvor vi fra bestyrelsen har Berit og Helle med.
 
Fra 200.000,- kr. puljen fik vi arrangeret at hockeybanen nu er sikkerhedsmæssigt i orden. Det blev vores arbejde trods det hænger på hockeyklubben at sikkerheden er i orden. Men meget svingende ansvars- og arbejdsindsats og skiftende bestyrelser fra dem af gjorde at de overhovedet ikke fik fingeren ud, og dermed gav os mange frustrationer og ekstra arbejde. Men dejligt at se det høje net hele vejen rundt om banen, når man kender forhistorien.
 
Ungdomsafdelingen startede op med at skulle slås med et rygte fra en naboklub om, at vi ikke havde nogen piger tilbage til at lave hold. Desuden valgte flere af vores trænere at stoppe/ holde pause. Dette gav selvsagt et stort benarbejde til Helle og Berit som ungdomsansvarlige fra bestyrelsen, og efter et godt slid kom afdelingen på benene.
Ena, som har varetaget mange funktioner i klubben gennem årene, tog (for jeg ved ikke hvilken gang) en tjans til med 2 pigehold sammen med Johnny Olsen. Disse to hold klarede sig meget fint i foråret i b-rækken. Desværre måtte Johnny stoppe af arbejdsmæssige grunde. Så i efteråret skrumpede det til en træner og et hold, som længe lå til at vinde b-rækken, men tabte det på gulvet i sidste kamp.

Ena har meldt ud at hun nu holder en pause fra trænerjobbet, grundet hendes barnebarn lige skal lære at gå (og måske lidt mere). Når det er på plads så har hun ”lovet” at tage en tørn igen. Det bliver svært at undvære hende som træner, men vi ved også at Ena får svært ved at undvære pigerne, så mon ikke vi snart ser hende igen på træningsbanen.
Lilleput-pigerne fik nye trænere ved Anja Johansen og Inge Kristensen. Deres hold blev så godt, at det blev placeret i a-rækken i efteråret. Her var de dog klart overmatchet, hvilket resulterede i store tæsk i starten. Men da de mødte holdene for anden gang, blev nederlagene klart minimeret, og det nærmede sig point i de sidste kampe. Det bliver også spændende at følge disse små fremover.

På juniorplan startede vi op med kun et 11-mands hold sammen med Vipperød. Dette gjorde desværre at mange af vores stoppede, måske fordi man af andre fornuftige grunde flyttede begge træningsaftener ud til Vipperød. Dette var måske sidste år hvor Benn var træner, og på klubbens vegne skal der herfra lyde en stor tak for det store og gode arbejde Benn har leveret lige siden  datteren begyndte at spille fodbold i klubben.
 
Old Boys kørte med de samme holdledere, og det var det samme hold som nu i 6 ud af 7 år kvalificerede sig til finalen i deres række. De vandt den tilmed over HBI, som så måtte indkassere første nederlag i 29 kampe. Alle disse år har AC og Indu været ”trænere” for holdet, som igen i år stillede stillede i veteranrækken over 45.
Ole og Niels Juel tog konsekvensen af deres hold spilletempo, og rykkede dem op i ”Super veteran” over 50. Det blev til en semifinaleplads blandt disse meget gamle drenge, og det blev samtidig endestationen. Men afslutningsfesten bar præg af stor tilfredshed med sæsonen eller i hvert fald traktementet samme aften.

11-mands holdet over 32 ledet af Thomas og Poul endte med få point, og måske de er at finde i b-rækken til næste år.
Med hensyn til betaling af kontingent virker det her som om forkalkningen nærmest er aftagende med årene. De rigtig gamle er meget gode til at betale kontingenter, finaleholdet kniber det noget med, og så er det helt katastrofalt med de unge på over 32. Øv øv og igen et unødvendigt stykke arbejde for bestyrelsen, og et godt stykke arbejde for vores alles fælleskasse/ klub
 
Seniorafdelingen præsterede noget nær optimalt i år. 2. holdet endte som nr. 4 i serie 5 ”bestyrelsens succeskriterie/ ønskeplads”. Dette med et utal af vundne kampe og godt humør. Det er rart at fornemme, at der fra Rune Moll og Kristian bliver taget så godt fat. For har vi ikke et 2.hold med en god stemning, så er der ikke langt til problemer med hele afdelingen.
1.holdet nøjedes igen med kun et år i serie 4, og tilmed løb de med førstepladsen, hvilket få vist havde forventet fra midt i efteråret. Det blev desværre kun til en SM-kamp med nederlag i Værløse. Det kunne ellers have været sjovt med en kamp her i dag, men skidt det vigtigste var oprykningen. Her skal lyde en stor tak til Troels Maagensen og holdleder Rune Hansen. Vi var noget bange for at I holdt op efter foråret, men gudskelov fortsatte I året ud.
Igen må der fremhæves det store og gode arbejde fra Kristians side til klubbens bedste bl.a. og især med at kræve kontingenter ind på en noget utraditionel og arbejdskrævende måde. Men det har desværre været nødvendigt at være meget kreativ med større arbejdsbyrde til følge for at få pengene ind hos herresenior. Desuden har Kristian stået for boldindkøb mm. til klubben.
 
Som sidste unævnte bestyrelsesmedlem har vi Dan. Han har været kasserer i år, og enhver med lidt kendskab til bestyrelsesarbejde ved, hvor stort et arbejde det er. Men ikke nok med det, så har han påtaget sig at tage over efter Søren Olsen, og fået lavet klubbens nye hjemmeside som tegner meget lovende. Og ikke nok med det heller, så er han også gået med i foreningshusets brugerudvalg. Igen et stort og godt arbejde fra et bestyrelsesmedlem.
 
Fra negativ side skal meldes at vi i bestyrelsen fik verbale tæsk (flere ganske velbegrundede) på et spillermøde hos herrerne. Vi havde ikke håndteret trænersituationen for 2007 særligt professionelt (hvilket vi i den grad heller ikke er). Bestyrelsen har indset at vi ikke behandlede afgående træner og holdleder berettiget. Vi har undskyldt på mødet og gør det gerne igen her. Vi håber dog at alle kan leve med den nye situation og arbejder positivt fremefter.
 
Til gengæld gav spillermødet mig en tro på, at det nu kan lykkes mig at komme ud af bestyrelsen, efter 5 års forgæves forsøg. Det engagement fra herrerne som i den grad fyldte luften til spillermødet, må gøre at der er adskillige der stiller op til bestyrelsen her i dag. Og da jeg for 6 gang i træk ikke stiller op, så må det for mig vel blive lykkens gang.
Det skal understreges at der ikke ligger surhed bag, og det er sandelig heller ikke på grund af de andre i bestyrelsen.
Jeg har nu siddet ca. 11 år i bestyrelsen. Og de 6½ år jeg har været formand, har jeg kun mødt arbejdsivrige og ansvarsfulde bestyrelsesmedlemmer. Den eneste kikser i denne periode var for nogle år siden, da et medlem røg i store personlige problemer undervejs, men det blev klaret med stor hjælp fra nogle gode kammerater, bestyrelsen og fra personen selv.
 
Sluttelig vil jeg endnu engang takke de 4 andre bestyrelsesmedlemmer, og rette en stor tak til trænere og holdledere og til alle dem der har gjort et frivilligt stykke arbejde for vores lille, men meget respekterede klub.
 
Henning


Formandens beretning 2004


  For første gang på de 5 år som formand var der ingen oprykning på seniorsiden. Men til gengæld kun en nedrykning, hvor man kunne havet frygtet 3 af slagsen. Mere herom senere.
 

 Men dette blev så endelig året hvor vores foreningshus blev taget i brug. Der er blevet lagt mange kræfter i arbejdet for at få huset til at fungere fra Niels Henriks side. Vi kan ikke laste ham for at det ikke helt fungerer som vi og de andre foreninger kunne tænke sig. Vi synes at det er et stort problem at der ikke er hul i væggen til salg fra køkkenet, og desuden er der meget dårlige forhold til opbevaring af varer til salg.
Man kan desværre allerede nu konstatere at det ikke er muligt at have noget stående, uden nogen låner/ køber uden at fortælle/ betale det. Men det er spændende om det i fremtiden kan blive et godt sted for os at være.
  Fra 200.000 kr. - puljen fik vi i år 5 bænke med ryg, og de er blevet brugt flittigt. Til gengæld har det ikke fungeret optimalt med lystavlen vi fik sidste år, enten fordi man har glemt den er der og ikke taget tastaturet med ud. Eller fordi tastaturet ikke var sat til opladning af sidste bruger. 
  Ungdomsholdene har i år været præget af tilgang af spillere på de 2 yngste grupper. Ena og Jan Nexøs lilleputpiger vandt i foråret klart deres række og rykkede op i bedste række i efteråret. Her fik de til gengæld rigeligt med modstand og landede i bunden.
Niels Eriks piger har spillet i eneste eksisterende række, og de blev en flot nummer 2. Benns juniorer spillede også i eneste eksisterende række, hvor de endte 4 ud af 5.
Af negativt kan siges at ungdommen i år har været dårlige til at betale kontingenter. Specielt på pige-holdet mangler mange at betale.
Derudover har ungdommen i Søren Træsko haft deres egen målmandstræner og ”stand in” – træner, når en af trænerne ikke kunne komme frem.
  Old boys afdelingen gik som vanligt. De meget gamle havde et hårdt år og endte i bunden af deres række, stadig med Ole og Niels som holdledere. AC og Indo’s hold igen i finalen som de foregående 4 år. I år tabte de dog finalen til Tuse Næs.
Poul Burchardts 11- mandshold var landet i bedste række og klarede sig ganske fint.
  Herreafdelingen skifter træner efter to år med Kim Burskov. 1. holdet lykkedes for første gang med at holde sig i serie 3 efter en hård og meget spændende slutspurt. Sidste 3 kampe blev vundet og derudover flaskede på sidstedagen et resultat sig, så holdet undgik nedrykning. Det er imponerende at I kunne holde jer oppe.
Serie 5 holdet skiftede planmæssigt ansvarlige i sommerferien. Søren Johansen rejste som udmeldt og efter meget god tjeneste til København. Kristian og Rune tog til manges store glæde over. Holdet landede på 9. pladsen, men Kristian og Rune som fortsætter næste år, spår holdet et godt fodboldår, da der er kommet flere spillere til i løbet af efteråret.
Denne tilgang til herreafdelingen er kommet efter et ”krisemøde”, hvor de blev enige om at bakke op om afdelingen ovenpå en periode med få til træning. Stemningen blev vendt og trods rygter om det modsatte, så kan det nu se endog meget lyst ud, med ny træner for 1. holdet og måske fornyet gejst og forhåbentlig kamp om pladserne på de to hold. Men det kan også gå den anden vej, hvis ligegyldigheden tager over, dårlige resultater, spillerflugt, eller hvis man tænker at det ikke er nødvendigt at betale kontingent for at spille fodbold. Til sidste bestyrelsesmøde for en uge siden, manglede mindst 17 spillere at have betalt kontingent. Det er f….. utilfredsstillende at arbejde med for en bestyrelse og i særdeleshed som kasserer og afdelingsansvarlig. Spændende bliver det også om vores største afdeling på voksenside kan finde bare en der gider repræsentere afdelingen i bestyrelsen, efter at Nikolaj har taget en lang og god tørn.
  Dameafdelingen har haft et 7-mands hold, som trods resultaterne har haft højt humør ifølge Julie Labusz og Laura Rudkjøbing. Old girls med Susanne Thøger ved roret nåede til landsmesterskaberne og blev her nr. 4 – 6. Damernes 11-mands hold fik endelig point i 1. division i foråret, men ikke nok til at undgå nedrykning. Man blev enige om at skifte den ellers nye træner, og Anne Birgitte blev med stor opbakning spurgt om hun ville overtage roret for holdet i efteråret. Her skulle holdet  spille om nedrykning fra danmarksserien. Hvis man har fulgt med i damefodbolden i nogle år, så vil man vide at når et hold rykker ud på en så overbevisende måde rent pointmæssigt som vores gjorde, så er det ofte startskuddet til en rutsjetur gennem rækkerne, eller opløsning af afdelingen. Men ved selvsyn har jeg oplevet hvordan den lille trup stod sammen om holdet/ træneren og fightede en vis legemsdel ud af bukserne og dermed undgik endnu en nedrykning. 
Om lidt skal vi her på generalforsamlingen beslutte hvorvidt vores dameafdeling skal være en del af en fusion med Vipperøds dameafdeling. Bestyrelsens indstilling er at dette skal bakkes op, da det ellers kan være meget vanskeligt at se en fremtid for damefodbolden i området.
Af gode præstationer til fordel for fællesskabet vil jeg fremhæve følgende:
Nikolaj Nordfang for sit enorme arbejde med at skaffe og organisere en stand til Roskilde festivalen og hans arbejde med sponsor til herreafdelingen.
Niels Henrik for det store og til tider meget utaknemmelige arbejde med foreningshuset og tillige hans arbejde i støtteudvalget.
Berit Jensen for hendes sponsorarbejde for damerne, og for hendes slid for at få fusionen på skinner.
Disse 3 personer er tilfældigvis også bestyrelsesmedlemmer og har været det i en/ flere årrækker, og dermed også ansvarlige for 1 – 2 afdelinger hver.
Nu mangler jeg bare fra bestyrelsen at nævne kasseren som i år har været 2 personer.
Pernille Petersen og Helle Mortensen er helt nye i bestyrelsesregi. Udover en stor arbejdsindsats med at få sidste års regnskab på højkant og arbejdsopgaver i forbindelse med dameafdelingen, har de også slåsset med at få foreningspakken til at fungere. Dette for fremover at forbedre arbejdet mellem kasserer og de enkelte afdelinger i forhold til kontingenterne.
Kontingentsituationen har i år været en mindre katastrofe. Til næste år agter vi at få et tættere samarbejde med holdledere og trænere med krav til holdlister, og vi vil sende giros ud noget tidligere så mulighederne for at spærre enkelte skyldnere også er til stede.
Egentlig er det urimeligt at bestyrelsesmedlemmer ser sig nødsaget til at bestride flere poster. Men det er et nødvendigt onde, når der er så mange der ikke tager ordentlig del i ansvaret og arbejdet med at køre en fodboldklub.
Men det er gudskelov ikke kun bestyrelsesmedlemmer der har knoklet.
En stor tak til Rune Moll for alle de gratis bolde han skaffede til klubben og tak til ham og Kristian Knudsen for deres tiltræden sammen som ansvarlige for serie 5.
Også en stor tak til Anne Birgitte for arbejdet som træner for damerne og dermed sikring af holdet i danmarksserien.
Vores støtteudvalg har igen været på banen. Nytårsstævnet jan. 04 omtalte jeg i sidste årsberetning, desuden gentog de sommerferieaktivitetsdagen til stor glæde for ca. 30 af områdets piger.
Det er ikke dog lutter lagkage det hele, selvom ingen der har dummet sig så meget, at vi kunne finde en ”årets får”.
Men for mig at se ligger problemet i at der er få der løfter, og mange der kigger på. Til næste år øges arbejdsopgaverne en kende, med den forventede og for mig at se nødvendige delfusion på damesiden. Her skal findes yderligere 3 personer til en ny bestyrelse. Dette kommer til at kræve at man tænker over, hvor længe det lige er siden man sidst lavede et stykke arbejde for fællesskabet.
Der kommer pres på damerne, men som herre er der sandelig også noget at tage fat i, og herrerne må også gerne stille op til "delfusions-bestyrelsen”, eller bare tage fat i egen afdeling.
  Til slut vil jeg gerne på klubbens vegne takke nævnte og unævnte medlemmer der har lavet et stykke arbejde for vores lille klub. Og en stor tak de, udover Nikolaj, der var med til at løfte det gode arbejde omkring standen på Roskilde festivalen.
Henning


Formandens beretning 2002


Munkholms årtusinde, og hvad kan det ikke ende med: Første tre år af et nyt årtusinde, hvert år med mindst en oprykning og et hold som landsmestre og tre år hvor undertegnede holder formandstalen.
 Det er også det tredje år, hvor jeg nævner vores klubhus i talen, og som nævnt sidste år, så er det på vej!  Her inden jul tages det første spadestik, og det forventes færdigt til august. Det glæder vi os til, og forventeligt holder vi jubilæumsfesten der d.6. december, hvor vi har 25 års fødselsdag.
 Dette blev også året, hvor vi var udsat for tyveri af bolde både af vores grusbolde fra HBI’s anlæg, og fra bjergmarken. Ca. 20 hvert sted til en samlet værdi af 5 – 6000 kr.
 Der blev igen holdt et særdeles flot indendørsstævne af vores støtteudvalg, og denne gang gav det tillige et overskud, der nogenlunde stod mål med anstrengelserne. Bl.a. ungdommen har nydt godt af disse penge, tillige damerne der deltog i landsstævnet.
I den forbindelse vil jeg gerne gentage opfordringen fra klubbladet om at hjælpe til i støtteudvalget. Henvendelse kan ske allerede i aften til Ena, Karina og Niels Henrik, og hvis man agter at tilmelde sig til sidstnævnte, så gør det lige tidligt på aftenen.
 Hos ungdommen har pigerne og lilleputpigerne været trænet endnu et år af Ena og Benn.
Pigerne startede i a-rækken og spillede efteråret i b-rækken. Her blev de amtsmestre, tillykke med det.
Lilleputpigerne gjorde tog turen omvendt. I den stærkeste række fik de kraftigere modstand, hvilket gjorde sig udslag i flere nederlag.
Damejunior havde i foråret Niclas som træner og i efteråret trænede de med hos Benn og med Niels Henrik som holdleder. Holdet har i år fået dispensation for 4 spillere og de opnåede en delt 1. plads i foråret, og vandt efterårsturneringen, og har modtaget guldmedaljer for den samlede turneringssejr.
Holdet har undervejs opnået en 2. plads ved vesjsjællands-mesterskaberne. Det bliver spændende at følge disse unge damer, når de inden længe skal op og spille i dameseniorafdelingen.
Old boys har i år haft et veteranhold igen ledet af Ole Bindslev og Niels Juel (over 45).
Et 11-mandshold der blev reddet på stregen da Ole Hallenberg meldte sig som holdleder i foråret, Poul Burchardt har så haft holdet i efteråret.
Som sædvanlig var super old boys (over 40) holdet i finalen, efter at have vundet rækken suverænt med ca. 20 point til nr. 2. Denne overlegenhed gjorde så at de også vandt finalen over Holbæk på trods af flere afbud fra betydende spillere. Holdet blev endnu et år ledet af A.C. og Indo, bedre kendt, blandt old boy’ser i hele Odsherred som Hr. og Fru Munkholm.
Herrernes 1. hold tog turen tilbage fra en 4. sidste plads, efter 2 år i træk med oprykning. Set udefra har der været et enormt engagement fra trænere Lars Nielsen og Søren Johansens side. Søren kom vel nærmest ind fra sidelinjen og tog andetholdet, og det har han fået stor ros for ligesom Lars har fået det for 1. holdet.
Når vi i bestyrelsen har hørt om antal herrer til træning, har det altid ligget i omegnen af de 38. Det er vist flere end hele HBI har kunnet mønstre tilsammen i deres seniorafd. Og tilbagemeldingen har kun været meget positiv om de 2 trænere.
2. holdet blev igen placeret solidt i serie 5, og mon ikke den tid defitivt er forbi, hvor holdet optrådte som kanonføde for enkelte af de andre hold.
Desuden blev der grundet det store antal spillere lavet et 7-mands hold med Jannik ved roret. På trods af flere kiks hvor der en del gange kun har stået et hold til kampene, så er det vist forløbet ganske tilfredsstillende. 
Damesæsonen startede med at Thomas fra København ringede og tilbød sig som træner. Det hoppede vi på, da vi ikke havde andre på bedding og hvilken lykke. I forhold til sidste år var der nogle damer der indstillede deres karriere, nole flyttede til naboklubben og for første gang begyndte jeg at tvivle på om holdet nogensinde ville lande i danmarksserien.
Men der blev taget godt fat, foråret blev vundet og de skulle så spille oprykning med tre stærke hold fra den anden række. Der kom lidt spillertilgang og så må man sige at holdet bare blev bedre fra kamp til kamp. Det er helt utroligt hvad Thomas og holdet har præsteret, og de tog helt fortjent  første pladsen og skal nu spille i Danmarksserien til næste år. Det bliver yderst spændende at følge.
Damerne har også haft et 7- mandshold og gudhjælpemig om de ikke endte op med at blive landsmestre, først med Charlotte ved roret og siden hen med Berit som indpisker.
 I år har vi så fået 17.000 kr. af kommunen for at holde banen, og det er vist gået fint. Dog har der nogen gange ligget nogle kapsler, men dertil har Berit (Torben) lovet at sørge for en skraldespand til turneringsstarten, så skrald på og omkring banen må være fortid til næste år.
 Som sædvanlig har der været trukket et stort læs på bestyrelsesmedlemmerne, og det at vi skiftede kasserer har ikke gjort det mindre.
Dette ikke fordi Rune har ligget på den lade side, men mere fordi han ikke helt har lært de smarte arbejdsgange så som at maile holdlister og noget med giros, som vi var blevet vant til fra Hanne. Men ved fælles hjælp kan bestyrelsen gøre det bedre til næste år allerede fra starten. Rune har faktisk brugt en uge af sin ferie til at færdiggøre regnskabet. Det er meget prisværdigt, og der er vel ikke mange foreninger der har sluttet deres regnskab allerede nu.
I den forbindelse vil jeg endnu engang opfordre til at man får betalt sin kontingent med det samme, det gør det noget nemmere for bestyrelsen at gøre et stort stykke arbejde for jer andre.
 Nu vi snakker om at gøre noget for klubben, så kan sløret for årets munkholmer løftes. Vi har valgt Benn Kjær til årets munkholmer for sit store arbejde som træner i ungdomsafdelingen, han var i skarp konkurrence med Søren Johansen. Søren har haft herrernes 2. hold stort set uden at få løn, og han har forberedt et program hver gang til træningen.
 
Vanen tro vil jeg ganske berettiget takke kasseren og resten af bestyrelsen for et stort og loyalt stykke arbejde. Også en stor tak til trænere, holdledere og til de der på andre fronter har gjort en indsats for kluben.
Henning


Formandens beretning 2001


 Dette skulle så blive have været året, hvor vi fik vores længe ventede klubhus, men ak.
Byggeriet skulle have været startet september i år, men er indtil videre udskudt et ½ år.
Dette fordi der ikke var et eneste arkitektforslag der kunne leve op til den afstukne økonomiske ramme. Ifølge det vi er orienteret, er det udbudt igen til licitation, og vi venter spændt på hvad der følger.
 Igen i år har vi spildt alt for mange kræfter på kontingentrestancer. Det er f….. frustrerende og helt sikkert en klar faktor der spiller ind, når folk overvejer en bestyrelses post. Helt konkret har det mindst kostet os Hanne Jaksland som en formidabel kasserer, og alt for store menneskelige ressourcer hos os andre i bestyrelsen, for slet ikke at tale om tiden.
 Rent sportsligt startede året med at vores mixhold med succes forsvarede deres landsmesterskab og genvandt det.
 Forinden i januar måned havde vores støtteudvalg holdt et formidabelt Munkholmstævne indendørs. Der blev lagt mange kræfter i dette stævne, og det fik megen ros fra andre klubber, desværre ikke så meget overskud, men mange havde en rigtig god weekend takket være dette fine stævne.
 Damerne havde for første gang i klubbens historie en træner udefra nemlig Finn Olsen. Man kan ikke laste ham for at 1. holdet rykkede en plads tilbage i år. De var kun et point fra den 3. plads de fik sidste år. Når man så tager i betragtning at de har mistet mindst 3 stamspillere fra sidste år, så må man sige at det er godt gået. Efter at Dorthe Frandsen desværre måtte indstille sin karriere grundet skader, har hun så hjulpet Finn og 1. holdet med at være holdleder, og det har været en god hjælp.
I pokalturneringen nåede de for tredje gang 1/16 dels finalen, hvor de tabte til B 1921 fra 1. division.
Damernes 2. hold spillede for første gang i serie 1, men som beskrevet i sidste blad, så blev vi desværre nødt til at trække holdet til efteråret. Dette skyldes absolut ikke en sløset indsats fra holdleder Anja Johansen’s side, da hun arbejdede ihærdigt på at klare situationen, men desværre uden større held.
 Hos Ungdommen havde vi i år et lilleputpigehold ,som blev endnu engang blev trænet af Ena Kristensen og Benn Kjær. Denne meget rutinerede duo tager endnu en sæson men det bliver som pigetrænere, da en del af pigerne nu er blevet så gamle.
Holdet sluttede på en flot 2. plads i A-rækken. Det er dejligt at se som det blomstrer omkring denne duo.
Juniorpigerne blev i år trænet af Niclas Kjær under kyndig vejledning af en gammel ræv i munkholmregi Niels-Henrik Jensen. Holdet var ikke mange minutter fra en 1. plads i A-rækken, men desværre scorede Vipperød det udlignede mål kort før tid, hvilket gav vores hold en 2. plads
 Hos Old boys’erne fornemmedes stor tilfredshed over hele fronten, og 7- mandsholdet over 40 år var igen i år ifinalen. Holdet slog i semifinalen det Holbæk hold som de tabte til i finalen sidste år. Årets finale tabte de så i stedet til Holbæk 2.
11-mandsholdet blev igen ledet af Benny Clausen, og der var stor ærgrelse da han meddelte at han ikke fortsatte til næste år. I skrivende stund findes ikke nogen holdleder, og kommer der ikke nogen, bliver vi desværre nødt til at trække holdet.
De rigtig gamle blev endnu engang ledet af Ole Bindslev og Niels Juel (over 45), og det forlyder at de vil lede holdet sålænge spillerne ikke stiller op med rolatorer og stokke, desværre ser det ud til at være nært forestående med flere af spillerne.
 De to sidstnævnte afdelinger har haft samme kontaktled til bestyrelsen nemlig Niels-Henrik Jensen. Derudover havde han en stor finger med i klubstævnet og han har deltaget i mange møder ud af byen. Det er kolossalt hvad han har overkommet, og vi andre i bestyrelsen har sludret om, hvad klubben dog skulle gøre uden ham. Ikke for at forklejne årets munkholmer, men havde vi i denne bestyrelse ikke en holdning der forhindrer et bestyrelsesmedlem i at blive årets munkholmer, så var han blevet det.
 Den sidste afdeling er så herrerne. Under Henrik Dam’s træning har begge hold skrevet historie.
Serie 5 som havde Henrik Agersnap og Jannik Jørgensen som holdledere, sluttede på en 6. plads, så højt er 2. holdet aldrig blevet placeret før.
Serie 4 holdet vandt deres række, og hedder så serie 3 til næste år. Der har vi ligegodt aldrig været før, og det må uden sammenligning være det største herrerne nogen sinde har klaret, tillykke med det.
Lige i  dag har de så spillet kvartfinale i SM, og den tabte de til et bedre hold fra Rishøj.
 I aften bliver årets munkholmer og årets får udpeget. Jeg vil ikke her nævne nominerede, men blot konstatere at årets munkholmer bliver Anja Johansen primært grundet hendes store arbejde med at forsøge at stille et 2. hold, og da hun er ikke tilstede, vil hun modtage den senere.
Omkring årets får nævnes nominerede ikke, da fåret ved to lejligheder har gjort det så overbevisende, at vedkommende er helt uden konkurrence.
 Desværre skal vi i dag sige farvel til Hanne Jaksland som kasserer, men hun har gudskelov lovet at hjælpe den nye kasserer på vej.
Til sidst vil jeg rette en stor tak til trænere, holdledere og bestyrelsesmedlemmer for deres arbejde for klubben. Også en stor tak til dem der har gjort en indsats for klubben på andre områder.
Henning

Formandens beretning 2000


 Så er klubben gået ind i sit andet årtusinde, og det skulle så blive året, hvor et gammelt og stort ønske er blevet opfyldt. Vi er nu lovet et klubhus eller værested, hvor det første spadestik bliver taget 1/9 - 2001, og det skal så stå færdigt i foråret 2002. Som navnet antyder, er det et sted, hvor områdets brugere kan være. Men i bestyrelsen er vi enige om, at det er de rigtige præmisser for vores klub, at dele det med andre. Alternativet ville være, at vi ellers skulle passe et klubhus alene, og det ville igen blive ”Tordenskjolds soldater” der ville stå for skud, og det er egentlig ikke realistisk.
 I samme forbindelse arbejder bestyrelsen på at samle hele klubben på Bjergmarken, og vi har en forespørgsel liggende i ”kommunen”, på flere baner i området. Vi har endnu ikke fået noget svar, så her er lidt at arbejde videre på for den kommende bestyrelse.
 Bestyrelsens arbejde har i år bl.a. drejet sig om en nedbringelse af kontingentrestancer. Til det har vi i år haft en kasserer (Hanne Jaksland), som har kørt en stor del af arbejdet ud på nettet. Hun har været ganske utrættelig og ihærdig, og jeg selv har haft den fornøjelse at sige godnat til hende på nettet, med næsten samme hastighed som over telefonen. Dette skete på den forkerte side af midnat, hvor mange ting er blevet sendt frem og tilbage.
 Undervejs har vi været helt høje pga. vores resultater (i april måned havde vi overhovedet ingen restancer, lige inden forårets kontingent skulle falde, vist ikke set tidligere i klubbens og vel nok de fleste andre klubbers historie). Forårets betalinger gik også meget fint, men her i efteråret kom vi så ned på jorden igen, bl.a. har vi haft meget svært ved at få bund i herrernes 2.- hold. Dette er absolut ikke trænerens skyld, da han dertil kun har ansvaret for 1.- holdet. I skrivende stund mangler stadig 2 at betale. Selvfølgelig er det ikke meget i forhold til tidligere, men stadig utilfredsstillende, da der er lagt meget arbejde i det.
 Klubben er i år for alvor kommet på nettet med hjemmesider, i alt tre er der, ved hhv. Mikael Larsen, Benny Clausen og Marianne Larsen. Det er der vist heller ikke mange klubber der kan præstere.
 Året startede op med at klubbens mixhold blev landsmestre indendørs, og blev nævnt med billede og tekst i D.G.I.`s eget blad. Tillykke med det.
 På herresiden startede året op med, at der for første gang i 11½ år blev ansat en træner til de to hold. De senere år har det enten været spillende trænere og/ eller holdledere der har stået i spidsen for herrerne.
 Grunden til det halve år, skyldes at træneren dengang gik efter foråret, grundet manglende opbakning.
 Den opbakning har der så til gengæld været i år til træner Henrik Dam fra spillerne. Det på trods af at han. som mange andre trænere, meldte ud med: At kun dem der trænede kunne komme i betragtning til 1.- holdet.
Som en af få holdt han fast i det, og det er vist en af de ting der gør, at specielt 1.- holdet har klaret det så flot i år. De er i år rykket op i serie 4. Tillykke og held og lykke med det gutter.
 I skrivende stund er 1.- holdet rent faktisk først lige blevet færdige med sæsonen (½ time siden), da de har spillet S. M.- kvartfinale i dag, hvor der er generalforsamling. De tabte 3 – 4 til et godt hold fra Farum, hvor sejren lige så godt kunne være gået over til Munkholm.
 Afdelingen har nærmest oset af en så stor spille/og træneglæde, at det har været en fornøjelse at følge fra sidelinjen. Vi har da også skyndt os at fortsætte samarbejdet med Henrik. 
 Om 2.- holdet har jeg den personlige erfaring, at de ikke sådan er til at slå ud. Selv efter at modstanderne er i stand til at smadre 21 i kassen på 90 minutter uden vi selv har scoret, er det ikke til at mærke i omklædningsrummet. Jeg var selv lidt ekstra tid om at sunde mig og komme ind til badet, og havde jeg ikke vidst bedre, så ville jeg aldrig have gættet på at de/vi havde tabt, udfra stemningen.
 Nu gik det jo ikke sådan hver gang, og holdet har selv magtet at klare frisag fra sidstepladsen, og nedrykning bliver der heller ikke  tale om, da der var 2 trækninger, de sluttede næstsidst, men spillede flere gode kampe i efteråret. Så det må siges at være tilfredsstillende.
 På damesiden kan berettes, at 1.- holdet endnu et år nåede 1/16-dels finalen, hvor de som for nogle år siden igen mødte et hold fra toppen af dansk fodbold , i år F.B. og tabte kun med 0 – 5 flot gået piger. I år kunne man faktisk følge det en anelse på tekst-tv. I turneringen røg de en plads tilbage fra en 2. plads sidste år til en 3.- plads i år.
 Til gengæld gik 2.- holdet en plads frem til en 2. plads i år i serie 2. De var rent faktisk kun et minut fra en 1. plads, men sådan skulle det ikke være. Men alligevel blev det til en oprykning, da de 2 bedste toere rykkede ekstraordinært op i serie 1. Også et tillykke og ”pøj pøj” til næste år.
 Damerne har i skrivende stund ingen restancer – dejligt.
 Old boy`s, har igen i år haft to 11- mands og to 7- mands hold, de sidstnævnte over 40 år. I år har specielt sydkreds holdet markeret sig positivt under ledelse af Benny Clausen. Han har nu opnået at kunne hente spillere fra stort set alle husstande på Nørrevang, og det gør han. De opnåede en 4.eller 5. plads, fra altid at have ligget i bunden.
 Som omtalt i bladet nåede det ene 7- mands hold i finalen, hvor de tabte til Holbæk, som de ellers ikke havde tabt til i de sidste tre kampe.
 Til næste år vil der kun være et 11- mands (over 32 år), og to 7- mands hold (hhv. over 40 og over 45 år).
 Denne afdeling fik stor ros af Niels Henrik til deres afslutning, for at have betalt kontingent som aldrig før til tiden, og langt de fleste betalte uden at få henvendelse fra bestyrelsen. Kun et medlem holder stædigt fast i sin ret til at  lade pengene trække renter inden betalingen, selvom han har været udelukket i efteråret, herom nærmere på et andet tidspunkt. Alt i alt godt gået  ”gamle drenge”.
 Ungdomsafdelingen stod i vinters uden træner til damejuniorne. Dette kunne Niels Henrik ikke leve med, så han tilbød at være holdleder for dem. Da han så lærte disse pragtfulde unge piger at kende, løb hans hjerte af med ham. Så lige pludselig havde han arrangeret det således, at han også trænede dem. Som han sagde til et bestyrelsesmøde, ”Man kan jo ikke lade være at synes om pigerne”. Dette samarbejde udviklede sig til et kanonforår, hvor bl.a. Vipperød blev lammetævet 2 gange, og efterfølgende med at de blev sjællandsmestre i september. I efteråret sluttede de på en 4. plads ud af 7 i A-rækken.
 Pigerne spillede også i A-rækken, de sluttede 4 ud af 5, med Niels Erik som ihærdig træner.
 Lilleput pigerne, Ena og Benn sluttede på en 5. plads ud af 5, men også i A-rækken. Det er her, at der er størst antal spillere, og lige nu det eneste hold, der er helt på plads med trænere i ungdomsafdelingen til næste år.
 Udendørssæsonen sluttede med at trænerne arrangerede en klubtur til Brøndby stadion. Der blev fyldt en bus og så ellers af sted og indvi det nye stadion.
 Årets ungdomsspiller 2000 blev Laura Rudkjøbing.
 Ovenpå alle disse positive ting, skal vi lige omkring dommersituationen. Vi ved der er for få af dem til seniorbold, og dette må også bunde i at det ikke er særligt attraktivt at dømme. I den forbindelse er det ærgerligt at høre, at en dommer har været nødt til at vise en af vores tilskuere væk fra området til en herresenior kamp. Dette er absolut ikke noget vi i bestyrelsen kan billige, og vi håber/ forventer at det var en engangsforestilling. Vi kender alle til at være uenige med dommeren, men at vedblive med at kværulere vil vi gerne have os frabedt. Dommersituationen ser ikke godt ud på kort sigt.
 Susanne Thøgersen agter at tage en pause fra bestyrelsesarbejdet, og det håber vi hun får held med. Det har hun faktisk ønsket før, men pga. en betrængt situation er hun alligevel fortsat. Det er snart mange gange nævnt hvilket stort arbejde hun har udført, så det behøves vi ikke her, men undertegnede og resten af bestyrelsen vil gerne takke for det store arbejde hun har udført.
 Næsten traditionen tro vil jeg også takke kasserer Hanne for det enorme arbejde hun har præsteret . Og selv om vi har fostret mange gode kasserer, så er niveauet hævet til noget nær det sublime i år. Alene til sidste bestyrelsesmøde fik vi en foreløbig udskrift af regnskabet der strakte sig over 13 sider, med stor overskuelighed, og delt op i de forskellige afdelinger. Dette var ganske interessant, specielt også fordi det viste sig at ungdommen tilsyneladende ikke gav underskud til vores store overraskelse. Det bør også mane til eftertanke, at regnskabet kan foreligge i dag 4. dagen efter det er afsluttet, og det med revisorernes underskrift!
 Man kan absolut ikke klandre Hanne for underskuddet i år, nærmere besked under årsberetningen.
 I aften bliver årets munkholmer og får kåret. I betragtning til årets munkholmer er følgende Benny Clausen, Henrik Dam, Ena Kristensen, Hans Hermansen og Hanne Jaksland.
 Hvem der er i betragtning til årets får vil jeg ikke nævne, for der er kun en. (Se andetsteds i bladet)
 Til sidst vil jeg sige til dem der har gjort en indsats for klubben, resten af bestyrelsen, alle trænere og holdledere, en stor tak for deres store arbejde i år.
 Henning

Formandsberetning 1996.

 
Så er det tid til at få gjort status over endnu et Munkholm år - og for at sige det rent ud så var det en noget travl og turbulent opstart den nye bestyrelse var ude for.
Vi var nødt til at konstituere os og holde vores første møde straks efter generalforsamlingen sidste november, da visse papirer skulle ligge på SBUs bord allerede næste morgen. Vi måtte starte året med at indhente noget af det arbejde, som den gamle bestyrelse burde have lavet.
Løse ender som så også skulle ordnes i jule- måneden var ansættelse af træne- re og holdledere, sørge for grusbane- tider og skaffe en kreds til vores unge fremadstormende serie 6 hold, som derfor har haft fornøjelsen af at spille lidt østpå i år.
Det var ikke en god måde at starte samarbejdet på. For ikke at feje noget ind under gulvtæppet vil jeg også næv ne at, sidste års Munkholmer Søren "Træsko" Jensen dårligt nåede at blive hyldet, før han pga. misforståelser og samarbejdsproblemer forlod både støtte- og sponsorudvalg og dermed klubben - faktisk op til flere gange. Det er altid ærgerligt for en klub at miste en god og aktiv arbejdskraft, men i ethvert samarbejde må man være indstillet på både at give og tage, hvis man skal løse konflikterne.
Når vi om lidt har fået besat de forskellige udvalg, vil jeg opfordre jer i udvalgene til at lave nogle klare aftaler for jeres arbejde og søge at løse uoverensstemmelserne selv, så I i respekt for hinandens forskelligheder kan få mange givende og sjove udvalgstimer sam- men. Det kræver nemlig meget tid og energi, hvis formanden skal blandes ind i alle de konflikter, som I som voksne fornuftige mennesker selv burde kunne løse.
Når man ind i mellem synes at nogle er for sløve og utilfredse, er det vigtigt at huske, at mange har ydet et stort arbejde i løbet af året. Derfor vil jeg først nævne støtteudvalgets flotte nyt- årsstævne, som jeg har hørt meget positivt om. Desværre kunne jeg ikke selv deltage pga. begravelse på "Klippeøen" - men jeg ved, at I allerede længe har været godt i gang med det næste, så det bliver forhåbentlig en fast tradition.
Det næste jeg vil komme ind på, er en ofte overset og undervurderet aktivitet i vores klub - nemlig indendørsfodbolden. Selvom det efterhånden er blevet en halv dyr aktivitet, fordi der nu er sorte dommere på i alle kampe, mener jeg det er vigtigt i vintersæsonen, hvor mange holder pause eller kører på vågeblus stadig at prioritere dette højt, da det er vigtigt for mange spillere at kunne bevare den sociale kontakt til holdet - ikke mindst i vores ungdomsafdeling.
Og så bør det da også nævnes, at både småpiger, old girls og dameholdet blev amtsmestre i februar - godt gået "Juniorer" det er rart, når der er et eller andet Vipperød kan slås i. I er nu rykket op i den bedste række, og det bliver spændende, at se om I kan noget, når det virkelig gælder. Hele 9 hold er med i indendørsturneringen - heraf er der 2 herrehold i år.
Lad os svælge lidt mere i sejrsrus og glæde - for udendørssæsonen bragte faktisk hele to kredsmesterskaber til klubben. Det er vores damejuniorhold og dameseniorernes 2. hold, som kan bryste sig med dette - og så selvfølge- lig de 2 succestrænere Brian og Søren. Faktisk bør det vel også nævnes at Sørens tropper også blev sjællands- mestre, hvis der skulle være nogen, som ikke har hørt det endnu.
Jeg vil ikke nævne samtlige 10 holds placeringer, dem kan I se i det næste klubblad, men kun sige, at vi i bestyrelsen er utrolig glade for, at herre- seniorafdelingen er kommet til at fungere godt.
Det er også det flotte arbejde som Hans (s.5) og Ditlev (s.6) har ydet i år, som har gjort dem fortjent til at kalde sig årets Munkholmere og vi er i bestyrelsen meget glade for at I vil fortsætte mange år endnu!!!
Dette bringer selvfølgelig tankerne et par uger tilbage - nemlig til afslutningfesten med diverse kåringer og taler. Først var festen i fare for at blive aflyst grundet meget få tilmeldinger til tiden - som sædvanlig fristes man til at sige - heldigvis skete det ikke. Knap 50 mødte frem. En god og hyggelig aften. Mange mener den bedste fest i mange år. Specielt serie 6 's rap om at drage østpå vil nok blive husket længe - mon ikke dette kor fremover vil kunne erstatte tabet af det tidligere så kendte drenge og mandskor!!!
Et flot punktum på udendørssæsonen var denne dag med stævne og fest. For dem som ikke var til festen vil jeg nævne, at vi i bestyrelsen besluttede at hædre endnu en til festen - nemlig Ena Kristensen, som i så mange år har siddet på så mange poster, at jeg ikke vil gentage dem her, men kun sige at vi er glade for at du altid er parat til at tage en tørn og give en hjælpende hånd.
I denne række af roser som skal deles ud, vil jeg hernæst nævne vores flotte klubblad. I en klub uden samlingssted, er det eneste fælles samlingspunkt jo klubbladet. Her vil jeg sige, at det ærgrer mig, når medlemmer ringer og beklager, at de ikke har fået bladet - desværre viser det sig næsten altid at en holdkammerat skulle have afleveret det
!!! Så til vores smertensbarn - klubhuset.
Det har været med i formands- beretningerne i alle de år jeg kan hus ke, og det er mindst helt tilbage i 1987, at de første 5000 blev sat til side til en klubhusopsparing. Til det vil jeg kun sige, at vi i bestyrelsen har holdt møde med klubhusudvalget og bedt dem undersøge 15 punkter vdr. etablering og drift, før vi vil bruge mere tid på dette. Det er vigtigt med noget konkret på bordet at forholde sig til. Og lad os så håbe at vi i 1998 kan fejre klubbens 20 års jubilæum med et samlingssted ved Bjergmarkshallen.
Og så til visionerne - til det vil jeg sige, at denne bestyrelse har set det som sin primære opgave at få lavet en årsplan, så vi og kommende bestyrelser kan
være på forkant med kommende opgaver og møder. Lige som da John Friis stod i spidsen for klubben for 10 år siden, vil nogen måske sige.
Jeg vil håbe, at kommende bestyrelser bliver bedre til at overlevere informationer og opgaver til nye medlemmer og sørger for at få lært dem op. Med 2 års perioder i BS arbejdet med kun delvis udskiftning i besætningen er muligheden i hvert tilfælde til stede nu.
Årsplanen er lavet, der er ansat trænere og holdledere til samtlige hold og sidst og måske vigtigst for vores samvittighed - serie 6 er tilmeldt i en lokal kreds til næste sæson. Til I andre i bestyrelsen vil jeg sig tak for samarbejdet - vi har haft noget at se til - også til suppleanterne som er blevet inddraget meget i år og Henning til sidst da også helt indlemmet, da Claus trak sig pga. sygdom i familien og stort arbejdspres i sit civile erhverv.
Specielt vil jeg sige Camilla tak for det store og ofte utaknemlige kasserer job du har udført i år - flot at du har fået skrabet 3500 hjem som var restancer fra sidste år og at du desuden har taget dig tid til målaktieadministration og fondraising.
Til slut skal lyde en tak til trænere, holdledere, udvalgene og alle som har ydet en aktiv indsats for at få klubben til at fungere.
At være medlem i en forening er ikke bare at betale sit kontingent . Det er et forpligtende fællesskab med klub ånd og loyalitets følelse. En god klub ånd gør, at man bidrager til fællesskabet og ikke gør noget for umiddelbar personlig gevinst.
Kun hvis man gider at tage et ansvar og gøre en indsat for sin klub, kan er godt fællesskab bevares. Drop snakken om at man ofrer sig og nyd i stedet følelsen af at have gjort noget godt, sjovt eller spændende.
Disse var ordene.
 Thøger `96.


Formandsberetning 1995.


 Endnu et år har jeg, så måtte bakse med årsberetningen. Da jeg blev formand havde jeg ikke forestillet mig, at den skulle skrives 2 år i træk af mig. Men det kan da være jeg slipper i år. Jeg håber på at rigtig mange vil stille op til valg i år, så det ikke bliver lige så svært, som de 2 foregående år, at få udfyldt pladserne.
Året startede som sædvanligt med fastsættelse af kontingent, dette blev hævet med 50 kr. pr. halvår for aktive, og 25 kr. halvårligt for passive. Dette skyldes at klubhusudvalget skulle have noget startkapital, som de kunne bruge i forbindelse med udvikling af projekter omkring et klubhus. Bl.a.. har de haft en del udgifter til kørsel, og udlæg af forskel art.
På nuværende tidspunkt er der dog ikke noget, som kaldes klubhusudvalget, da dette er lagt ind under Støttekomiteen, som jo er opstået i løbet af året. Dette tiltag blev godkendt af bestyrelsen i marts måned.
Støttekomiteen som vi sikkert alle kender igennem deres aktiviteter, har bla. afviklet bankospil, hvor kun en person vandt det hele. Munkholmfest, som sommerstævne/grillfest, salg af lodsedler for superchancen og mange andre ting. Men alt dette vil Bjørn fortælle mere om senere. Hermed skal der lyde en stor tak til hele støttekomiteen for deres arbejde for klubben.
Håber dette initiativ vil fortsætte mange år endnu.
Bladudvalget har igen i år haft travlt, og lavet 4 flotte blade. Dette er en dejlig og god kommunikation til medlemmerne i klubben. Det er dejligt at se det engagement bladudvalgsmedlemmerne har. Tak for nogle gode blade med alsidig underholdning.
Nu da vi er i gang med, at takke de forskellige udvalg skal der samtidig lyde en stor tak til nogle enkelte personer. Først en stor tak til Søren træsko for hans frivillige arbejde i klubben. Altid har man kunnet se Søren til damernes træningsaftner og kampe, han henter og bringer spillerne og er altid hjælpsom. Samtidig har han gjort et stort stykke arbejde for, at skaffe sponsorer til alle klubbens hold. Bla. ved jeg, at han brugte det meste af sin sommerferie på det.
Samtidig vil jeg takke Camilla for hendes frivillige arbejde i klubben. Tak fordi du har stået for indkøb af bolde, træningsudstyr, lægetasker osv. til alle holdene. Det har været en stor hjælp for bestyrelsen.
I bestyrelsen har der været stor travlhed med en masse møder af alle slags. Det har været travlt, men det har da gået godt.
I løbet af året har vi bla. arbejdet med, at starte et drengehold op. Dette løb dog ud i vasken, da der var for få tilmeldte. Samtidig er der et andet problem vi skal tænke på ved opstart af nye hold, og det er, at der efterhånden ikke er tid og plads tilbage på vores bane.
Derudover er banen også dårlig, og bliver ikke vedligeholdt som vi kunne ønske os. Måske skulle vi snart til, at kigge os om efter andre forhold !!!
Resultater.
Vores serie 5 hold sluttede i år i bunden af serien som 3 sidst fat mod drenge og gå til den med krum hals.
Herrernes andet hold, i serie 6 sluttede også i bunden af serien med en placering som andensidst. Vi håber stadig at kunne skaffe en træner til herrerne. Hvis nogle har interesse, eller kender nogen der har, hører bestyrelsen meget gerne fra jer.
Old boys herrerne spillede i Odsherredturneringen, hvor Midtkredsen sluttede som det bedste hold med en placeringen som nr. 3 i deres kreds. Veteran old boys sluttede på en placering som nr. 5 i deres kreds, og sydkredsen endte i bunden af deres række.
Det er synd, at vi andre i klubben ikke ser jer så tit da i er blevet "henvist" til andre baner pga. pladsmangel. Håber der en dag bliver lavet om på dette.
Småpigerne vandt i deres kreds og gik videre til amtsmesterskabet, hvor de blev nr. 2. Ved SM blev de en flot nr. 3, smadder flot klaret.
Pigerne endte som nr. 3 i deres kreds, og gik dermed lige glip af amtsmesterskabet.
For damejuniornes vedkommende vandt de deres kreds, og gik som småpigerne videre hvor de endte på de samme placeringer. Med 2. plads ved amtsmesterskabet og 3. plads ved SM, godt gået og bliv ved med det.
Damernes 7-mandshold spillede en formidabel sæson, da de blev nr. 2 ved amtsmesterskabet og vandt sjællandsmesterskabet, meget flot piger.
Damernes serie 2 hold startede i denne serie, men røg i efteråret ned i serie 3, da kun nr. 1 og 2 fra kredsene blev i serie 2. I efterårs sæsonen gik det strålende for serie 3 holdet. Førte suverænt serien indtil Møn kom på banen. Den sidste afgørende kamp mod Møn tabtes, og vi endte som en værdig nr. 2.
Damesjællandsserien gik meget godt i forårssæsonen vandt mange kampe og spillede godt sammen. Men i efteråret gik det lidt i stå, og en del uafgjorte kampe. Men endte flot i serien med en placering som nr. 7. Flot når det er første år i sjællandsserien.
Til sidst en tak til alle udvalg, støttekomiteen, trænere, holdledere, frivillige i klubben og bestyrelsen for godt samarbejde i det forløbne år.
Samtidig tillykke til alle holdene med de flotte resultater i år.
 
Winnie


Formandsberetning 1993

 
Vi fejrer i år klubbens 15 års jubilæum. Vi er vokset til en klub med 6 seniorhold, et damejuniorhold, et pigehold og 2 dame 7 mands hold. Nu er det jo ikke kvantiteten, men kvaliteten der tæller. Ser man tilbage på tidligere års formandsberetninger er det desværre nogle af de samme problemer, vi kæmper med: Mangel på klubhusfaciliteter, problemer med rettidig kontingentbetaling og mangel på nye folk, som vil engagere sig i leder/ træner arbejdet. Masser af opgaver at tage fat på når klubben tager fat på de næste 15 år.
Vores jubilæum er blevet markeret med en jubilæumskamp, mellem spillere fra -79 og spillere fra -84. Et underholdende opgør og det var skægt at møde nogle af de gamle spillere fra klubbens første sæson. Efter kampen var der selskabelig sammenkomst og fra bestyrelsens side skal der lyde tak til Niels "Post" og Jan Labuzs, fordi de ville tage sig af dette arrangement.
Vores jubilæumsfest var ifølge god gammel tradition henlagt til Fair Plays lokaler, som vi efter speciel aftale, havde fået lov til at låne. Det var også lykkedes at fremskaffe det gamle hæderkronede band SAE30. Alt i alt en nostalgisk fest, som havde samlet over 60 deltagere. Susanne Thøgersen blev behørigt hyldet for hendes 10 års jubilæum som leder og der var også takketaler til vores dametrænere. Arrangementet havde John Friis stået for, med hjælp fra dameafdelingen ved Ulla og Lone, tak for denne indsats.
Hvordan har vores samarbejde været med kommunen i dette jubilæumsår? Vi må se i øjnene at flere og flere opgaver bliver lagt ud til klubberne. For nogle år siden overtog HBI ved Kaj W. Pedersen banefordelingen ved Borgmestergårdsvej. Her har vi også i år haft et udmærket samarbejde. Det skal dog nævnes at i 7 mands Old-Boys turneringen var der et par kiksere, i forbindelsen med omklædningen. Et problem som vi håber at undgå i år. Indendørssæsonen i Stadionhallen er så småt gået igang. Her på dette område har kommunen også skåret ned. Karl Dirksen, som vi havde et udmærket  samarbejde med er blevet fyret og Holbæk Håndboldklub har overtaget ansvaret for hallen. Det har allerede medført at vores indendørstid er blevet flyttet fra mandag til fredag. Dette forstår vi ikke og bestyrelsen har da også reageret.
Flere og flere opgaver bliver som tidligere nævnt, lagt ud til klubberne og vi må være opmærksomme på denne udvikling, så vi ikke kommer til at stå som tabere i den sidste ende.
Vores ønske er at komme til at spille fodbold under de bedst mulige betingelser. Vi ved at det kniber med baner og omklædningsrum i Holbæk by, bl.a derfor spiller vores Old Boys på banerne ved borgmestergårdsvej. Derfor har det været svært at forstå at en ny klub trænede samtidig med os på bjergsmarksskolen, især når folk fra HBI kunne tilbyde vores damer at spille hos dem, måtte de have plads nok? Denne sag er bestyrelsen også gået videre med.
Hvordan er dette jubilæumsår så forløbet rent sportsligt? Forrige års succeshold, damerne, skulle vise de var gode nok til Serie 1. Med Cheftræner Henning og hjælpetræner Birger ved roret, har damerne haft en tilfredsstillende sæson. Holdet endte med en delt 5. plads og de fik vist at de kunne spille lige op, med stort set alle hold i rækken. Tillykke med en god sæson, det bliver spændende at følge holdet til næste år. Afløsningen for damerne har vi, nemlig et damejunior hold, som har spillet under SBU og fik en flot 2. plads efter Jyderup. Her skal det nævnes at Munkholm først havde vundet uden kamp, men valgte at give Jyderup fair play og spille kampen senere. Det medførte at de tabte kampen og blev nr. 2 efter Jyderup. Susanne og Brian har igen stået for holdet og Susanne kan i år fejre 10 års jubilæum som leder, tillykke og tak for indsatsen.
Dameafdelingen udvikler jo selv deres talenter, men desværre har der været dalende tilgang til pige-afdelingen. Holdet blev nr.2 ud af 9 hold i 7 mands amtsturneringen, men skal holdet forsætte, må vi have tilgang af nye spillere. Tak til Anja og Pia for deres arbejde med pigerne. Der har også i år været 2 7 mands damehold, som har haft en hyggelig sæson.
Herreafdelingen har ikke fremvist imponerende resultater i år. Serie 5 holdet var ved at rykke ned for andet år i træk, men holdet klarede lige frisag, ved at vinde den 1. kamp om nedrykning. Holdleder David har haft en svær sæson med at stille hold og træningsindsatsen har været moderat. Holdet bestod overvejende af s.6 spillere fra forrige sæson, men de formåede trods alt at spille lige op med flere af topholdene. Tak til david for indsatsen. S.6 præsterede det flotte at vinde en kamp, med kun 9 spillere på holdet. Desværre har der været for få herreseniorspillere, så det har også været svært at samle s.6 holdet. Det lykkedes ved hjælp af en del Old Boys spillere, tak for det.
Oldboys afdelingen stillede med 3 hold i år, set i bakspejlet, måske lidt ambitiøst. Midtkredsholdet med en stamme af gamle 1. holds spillere, havde nok ventet sig mere af sæsonen, men skader og afbud gjorde holdet ustabilt og de endte lige under toppen. De to hold i sydkredsen havde et par intense indbyrdes opgør, men ellers var det en sæson på det jævne. Tak til holdlederne fra Old-Boys afdelingen, Niels-Henrik Ørn, Allan og Leo. Rent sportslig har jubilæums altså været på det jævne.
Vores diverse udvalg har holdt lav profil i år, dog har bladudvalget fået produceret nogle numre af "benskinnen". det er en god måde at komme i kontakt med medlemmerne på, men det kniber med indlæg fra læserne. Angående kommunikation, kan vi sige at vi har haft nogle problemer mellem holdledere og bestyrelse, men det må vi arbejde på at få forbedret til næste år.
Økonomisk ser det fornuftigt ud og derom vil kassereren sige noget mere. Der opstod nogle problemer da vores gamle kasserer måtte rejse midt på året, men Søren Olsen trådte til og førte regnskabet videre på fin vis.
Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde og lad os ønske at klubben må forblive en god klub at være i, i mange år endnu.
 
Per Sonne
Formand